Ludovic Orban și-a dat demisia din PNL: ”Azi, pentru mine, a MURIT!”. Discurs ca al lui Traian Băsescu, când a spus ”Adio, PD”

Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunţat că va demisiona din PNL, după ce partidul a decis să facă alianţă cu PSD pentru guvernare. 

Fostul preşedinte PNL a anunţat că va demisiona din partid, că PNL-ul şi-a renegat întreaga istorie, dar şi că pentru el PNL a murit, amintind astfel de discursul "la perdeluţă" al lui Traian Băsescu din 2013. 

"Astăzi, PSD a revenit la putere şi PSD practic va face legea de acum înainte foarte mult timp. Sunt în situaţia extrem de grea de a lua decizia de a intra în opoziţie cu toate forţele. Îmi voi da demisia din PNL şi voi continua să fac ceea ce am făcut 30 de ani, să îi reprezint onest, cinstit, cu devotament şi respect pe toţi acei români care cred cu adevărat într-un proiect de dezvoltare bazat pe principii liberale, care să reuşească saltul în dezvoltarea României pe care îl merită această ţară. Azi, PNL şi-a renegat întreaga istorie. Conducerea care a ascultat de Iohannis a dus partidul într-o fundătură fără ieşire. Au trădat toate speranţele puse în noi în decembrie 2020", a declarat Ludovic Orban. 

"Mă voi consulta cu toţi colegii care m-au susţinut în această perioadă, care au susţinut refacerea coaliţiei de centru dreapta şi vom vedea care sunt paşii următori. Dar azi, pentru mine, PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD. Cine îşi imaginează că va putea să se reabiliteze vreodată... Această decizie va duce la prăbuşirea în continuare a partidului în sondaje", a mai spus Ludovic Orban, întrebat când îşi va depune demisia. 

Amintim că liderii PNL votaseră anterior excluderea sa din partid. Vezi aici 

Discursul lui Ludovic Orban aduce aminte de Traian Băsescu în 2013. Atunci PDL, azi PNL 

"Am văzut finalul Convenţiei PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid, i-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum, definitiv şi pentru totdeauna, adio Partid Democrat! Astăzi ne-am despărţit, ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. PDL a demonstrat că a putut fi ţinut pe o direcţie democratică atât timp cât a ştiut de un lider autoritar. Imediat ce au simţit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în naravurile FSN-ului", spunea atunci Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel