Ionel Dancă, deputat PNL: Pleacă Ludovic Orban, plec și eu/ Ludovic Orban a fost EXCLUS din PNL: ”Sunt onorat”

Ludovic Orban a fost exclus din PNL. 

UPDATE: ”Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec și eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul și a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL. Nu pot accepta trădarea și bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis și PNL care dau acum guvernarea țării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea am luptat și muncit și împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat. Excluderea lui Ludovic Orban din PNL înseamnă să scoți spiritul liberal din PNL care a luptat întotdeauna pentru o dezvoltare liberală și democratică a României fără PSD”, anunță, pe Facebook, deputatul PNL, Ionel Dancă.

El afirmă că ”istoria Partidului Național Liberal din ultimii 30 de ani se identifică cu Ludovic Orban care și-a dedicat aproape toată viața partidului și a luptat cu toată energia împotriva avatarurilor comuniste din politica românească, de la FSN, FDSN, PDSR și PD până la actualul PSD”.

”Din păcate, o gașcă de nevertebrate politice, de lichele și trădători, de impostori și bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către președintele Klaus Iohannis, distruge Partidul Național Liberal și își bate joc de români, predând guvernarea și țara la PSD. Dar, mai gravă decât distrugerea celui mai frumos partid istoric din România este distrugerea speranței într-o guvernare de dreapta care să dezvolte România, așa cum așteaptă românii de mulți ani. Eu încă mai am această speranță și sunt hotărât să lupt în continuare pentru o nouă politică națională liberală care să le ofere românilor din nou încrederea într-o guvernare de dreapta pentru dezvoltarea României. Indiferent de nume și de siglă, suntem și rămânem liberali, pentru România până la capăt”, conchide Dancă.

---- 

”Sunt mândru, sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ai de la conducerea partidului, au formulat propunerea de excludere a mea din PNL. Sunt onorat pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am nicio legătură cu toate lucrurile făcute de Klaus Iohannis” a fost prima reacție a lui Ludovic Orban. El a considerat că ”după ce ai construit o casă timp de 31 de ani, vin niște străini și-i dau foc”. 

”Decizia de astăzi mă face un om liber, liber să-i reprezint pe toți cetățenii de bună credință, pe toți oamenii din țara asta care cred că au șansa să fie reprezentați corect la nivel politic, de oameni cu bun simț, loiali, cu frica de Dumnezeu. Sunt liber să creez o construcție polittică sănătosă care să ofere din nou speranță României după ce din păcate speranțele a milioane de români au fost năruite de ticăloșia și lipsa de onoare a multora din cei care din păcate mi-au fost colegi. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali, cu toți colegii mei care au caracter, bun simț, onoare, decență și respect față de cetățean o forță care să dea din nou șansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, național, bazat pe valorile creștine de dezvoltare a României”, a mai spus Ludovic Orban.

---- 

UPDATE: Ludovic Orban a fost exclus din PNL, cu două voturi ”împotrivă”, 31 ”pentru”. Au fost și două abțineri. 

UPDATE: A început procedura de vot de excludere a lui Ludovic Orban din partid. El este membru PNL din 1992. 

UPDATE: Ludovic Orban i-ar fi cerut, în ședința BEx, demisia lui Florin Cîțu, conform Antena 3. Este scandal uriaș în PNL. Florin Roman a reacționat, acuzându-l pe fostul președinte al PNL că a adus foarte mulți PSD-iști în PNL. ”Ați ajuns premier doar cu voturile celor din PSD” ar fi spus Florin Roman, conform sursei citate. 

---- 

Ludovic Orban a primit un SMS prin care a fost convocat astăzi în ședința PNL, unde se va vota asupra solicitării de excludere a sa din PNL. Motivul invocat nu este delimitarea de grupul PNL din Parlament, din Camera Deputaților, ci atitudinea publică jignitoare la adresa PNL și a actualilor săi lideri.

Cîțu: Să sufere consecințele 

Întrebat dacă va fi Ludovic Orban exclus din PNL, Florin Cîțu, în calitate de președinte al partidului, a răspuns: ”Este o decizie a partidului”. Întrebat dacă va susține această excludere, a răspuns: ”Mă voi pronunța în interiorul BEx.” El a completat: ”Nu este vorba despre persoana lui Ludovic Orban, orice membru al PNL care încalcă statutul trebuie să sufere consecințele.” Cu privire la ce articol din statut a fost încălcat de Ludovic Orban, Florin Cîțu a răspuns: ”Sunt mai multe, aceleași pe care le-au încălcat și Cataramă când a fost exclus din partid de Ludovic Orban, și domnul Daniel Zamfir și mai multe.”

”Vor să propună excluderea mea din PNL. Foarte bine!”

Fostul lider al PNL și al Camerei Deputaților face și el declarații cu sigla PNL în spate. Ar putea fi ultimele în acest mod. Ludovic Orban îl acuză pe Florin Cîțu că a transformat PNL într-un partid nefrecventabil, dar și că a făcut praf coaliția și partidul, prăbușindu-l la o intenție de vot de 12%. ”Acești ”domni” vor să propună excluderea mea din PNL. Foarte bine! Vreau să mă delimitez oricum de deciziile luate. Au distrus o coaliție de centru-dreapta care putea să facă reforme în România.” a spus Ludovic Orban. ”Dacă se bate palma cu PSD este ultimul lucru pe care pot să-l accept de la acești indivizi” a mai spus el. Despre demisie, a răspuns: ”Să nu anticipăm, acum am venit să le spun că ei trebuie să plece. Deja s-au auto-exclus din rândul oamenilor onorabili”. 

Ludovic Orban fusese avertizat cu privire la această posibilă decizie, dar, în fața unei pierderi pe care nu a acceptat-o, a lansat o rafală de atacuri și jigniri, principala țintă fiind Klaus Iohannis. L-a numit ”chiriașul de la Cotroceni”, considerând chiar că este un președinte ”care a luat-o razna complet”. ”Cine poate să îl recunoască pe vizitatorul de la piramide? Nu vreau să zic mumia… Eu nu îl recunosc” a insistat Ludovic Orban, miercuri seară. 

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel