Ludovic Orban: Conducerea Jandarmeriei să demisioneze în bloc

Ludovic Orban a declarat, sambătă dimineaţă, că partidul va acorda consiliere juridică gratuită celor care au fost agresaţi de jandarmi la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei şi care ar trebui să formuleze plângeri la Parchet.

"Jandarmeria nu are ce să mai explice, nu există nicio explicaţie decât demisia în bloc a conducerii Jandarmeriei, pentru că jandarmii au acţionat ca un organ de represiune, fără niciun motiv, fără să fie în pericol vreu obiectiv, fără ca cetăţenii să fi reprezentat o ameninţare. Intervenţia lor în forţă nu are nicio motivaţie şi nu au nimic de spus în afară de demisie", a declarat, la Digi 24, liderul PNL Ludovic Orban.

El i-a sfătuit pe toţi cei care au fost agresaţi sau au inhalat gaze lacrimogene să formuleze plângeri penale la Parchet împotriva jandarmilor sau a conducerii Jandarmeriei, precizând că PNL le va acorda asistenţă juridică gratuită.

"Foarte mulţi colegi din piaţă mi-au spus de existenţa unor personaje fie din galerie, fie din grupări agresive care nu aveau ce să caute acolo, acolo a fost un protest al unor oameni civilizaţi, care nu au fost agresivi. (...) Jandarmeria de ce nu a extras elementele violente? Rostul Jandarmeriei este să îi păzească inclusiv pe cetăţenii paşnici care protestează. Jandarmeria a dat tot timpul cu gaze lacrimogene şi au avut o atitudine provocatoare. A fost folosită violenţa fără niciun motiv, este evident că au fost instruiţi să intre la intimidare şi să lovească oamenii paşnici", a afirmat Orban.

Vezi si: Ionuț Cristache: Se întâmplă fix ce voiau unii să se întâmple!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel