Legea pensiilor. Ludovic Orban anunță modificarea programului de guvernare

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

 Premierul Ludovic Orban a precizat că programul de guvernare pe care-l va prezenta Parlamentului va fi modificat, în sensul că sunt eliminate obiectivele deja îndeplinite în cele 3 luni de guvernare și vor fi adăugate unele noi ce vor putea fi realizate fără a fi adoptate acte normative.

„Programul de guvernare trebuie modificat, în primul rând, pentru faptul că foarte multe obiective din programul cu care ne-am prezentat în urmă cu 3 luni în fața Parlamentului au fost îndeplinite. Odată îndeplinite, nu are rost să îl mai păstrăm în programul de guvernare. Pe măsura analizei problematicii care există în cele 3 luni de guvernare am identificat obiective suplimentare pe care putem să le realizăm fără a adopta acte normative cu valoare de lege. Vom include aceste obiective”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă în noul program de guvernare se va regăsi și creșterea punctului de pensie, premierul a precizat că acest aspect este deja inclus în legea bugetului și legea bugetului asigurărilor de stat.

Cresc sau nu pensiile de la 1 septembrie?

„Vom crește pensiile. trebuie să urmărim cu mare atenție evoluția economiei. Am prevăzut sumele necesare pentru această creștere a pensiilor. În legea bugetului sunt prevăzute sumele necesare pentru creștere”, a explicat Orban.

Premierul desemnat Orban urmează să vină în fața parlamentarilor pentru votul de încredere și formarea unui nou cabinet.

În conformitate cu reglamentul Camerelor, Parlamentul trebuie în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista trebuie să programeze plenul în care se dă votul de învestire, relatează Mediafax. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel