Ludovic Orban, mesaj către profesori şi elevi de Ziua Educaţiei

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei mondiale a educaţiei.

"Actul de educaţie în România trece printr-o transformare dificil de anticipat cu doar un an în urmă: discutăm despre un alt mod de predare şi de interacţiune a dascălului cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanţă, fără a prejudicia oportunităţile lucrului în echipă, despre oameni care învaţă din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viaţa.

Efortul de adaptare al cadrelor didactice, aplicarea unor metode inovative menite să menţină interesul pentru învăţare al copilului şi să-l ajute să-şi formeze competenţe şi abilităţi sunt determinante pentru a face posibilă continuarea procesului de învăţământ, în pofida tuturor barierelor ridicate de criza sanitară. Faptul că noul an şcolar şi universitar a început în condiţii de siguranţă sanitară, iar dreptul la educaţie al copiilor şi tinerilor poate fi asigurat, se datorează implicării şi flexibilităţii cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanţă, cu aceeaşi dedicare, indiferent de situaţia epidemiologică.

Contextul sanitar pune însă pe umerii profesorilor, învăţătorilor şi educatorilor o nouă responsabilitate. Pe lângă disciplina pentru care s-au pregătit, dascălii predau acum copiilor o nouă lecţie: grija faţă de sine şi faţă de cei din jur, esenţială pentru protejarea sănătăţii şi vieţii tuturor. Cu prilejul Zilei mondiale a educaţiei, transmit cadrelor didactice şi elevilor sănătate, încredere şi succes în toate proiectele pe care şi le propun!", transmite premierul Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel