Lucrările la autostrada A10, oprite în instanță de o familie deranjată de zgomot

O familie din Alba Iulia a obținut în instanță oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda.

O familie din Alba Iulia care a dat în judecată CNAIR și constructorii lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș Turda, care trece foarte aproape de casa ei, a obținut în instanță oprirea lucrărilor până la instalarea unor panouri fonice. Decizia e definitivă, scrie Mediafax. 

Tribunalul Alba a admis cererea formulată de proprietarii unei case situate în cartierul albaiulian Oarda de Sus, pe lângă care autostrada va trece la doar câțiva metri și a dispus oprirea lucrărilor și instalarea urgentă a panourilor care să izoleze fonic locuința.

„Obligă pârâtele să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor (...) cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebeș-Turda Lotul 1 - punct de lucru Oarda de Sus - în zona imobilului proprietatea reclamanţilor. Dispune încetarea temporara a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeș-Turda (...) Definitiva, provizorie și executorie de îndată, fără somaţie și fără trecerea vreunui termen", se arată în soluția Tribunalului Alba.

Într-un alt dosar, familia din Alba Iulia a mai obţinut daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi Ministerul Finanţelor pentru „afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private".

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy