Lucrări pe drumurile naţionale, în lipsa traficului rutier

Asfaltare - foto ilustrativ
Asfaltare - foto ilustrativ

Se lucrează pe mai multe drumuri naţionale, chiar în timpul stării de urgenţă, mai ales că restricţiile fac ca asfaltările să se facă mai uşor, nemaiexistând presiunea traficului. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Semnalăm că pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea se circulă în condițiile unui carosabil umed, vizibilitatea fiind bună, valorile de trafic fiind reduse. În județul Constanța, din cauza vântului puternic, au fost sistate manevrele în porturile Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea, atât fluvial, cât și maritim.

Reamintim că pe tronsonul kilometric 27 – 33, între localitățile Brănești, județul Ilfov și Fundulea, județul Călărași, circulația rutieră este întreruptă pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București – Constanța. Din acest motiv, traficul rutier se desfășoară pe calea nr. 2 (sensul către Capitală), pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Între kilometrii 17 și 23 se circulă doar pe calea 2 (sensul către București), întrucât pe calea 1 au loc lucrări de frezare și asfaltare.

Restricţii pe A2, Bucureşti - Constanţa

Pentru a permite efectuarea unor lucrări de reparații la partea carosabilă, pe toată perioada sezonului cald, circulația rutieră va fi restricționată pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 București-Constanța, traficul desfășurându-se deviat, pe câte o bandă, în ambele direcții, pe calea 1 (sensul către Constanța), de la kilometrul 100+500 de metri până la kilometrul 90+750 de metri.

Tot pe calea 1 (sensul către Constanța), se circulă și între kilometrii 144 și 147 întrucât pe calea 2 au loc lucrări de frezare și asfaltare.

În județul Constanța, pe DN 39 Constanța – Vama Veche, sunt instituite mai multe restricții de circulație pentru efectuarea de lucrări la partea carosabilă, astfel:

- kilometrii 8+252 metri - 9+332 metri - Lazu – Agigea – asfaltare, până la data de 30.04.2020, traficul desfășurându-se pe câte o bandă pe sens;

- kilometrii 44+000 metri - 54+000 metri - Mangalia – Vama Veche - asfaltare, până la data de 30.04.2020, circulația desfășurându-se pe un fir alternativ;

- kilometrii 45+223 metri - 45+464 metri - Mangalia – Vama Veche, au loc lucrări reparații pod, până la finalul anului 2020. Se circulă pe câte o bandă pe sens, din două prevăzute.

Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, recomandăm conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel