Lucrări la Pasajul Grant

Varianta ocolitoare
Varianta ocolitoare

Din data de 8 mai, circulaţia va fi închisă pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab/Calea Plevnei a pasajului (aferenta sensului de circulaţie Turda - Crângaşi). Primăria Capitalei continuă lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, în acest scop urmând ca o nouă bretea să fie închisă.

Astfel, începând cu data de 08 mai 2019, ora 11.00, se va restricţiona circulaţia pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab/Calea Plevnei a Podului Grant (aferenta sensului de circulaţie Turda - Crângaşi). Se poate utiliza ca variantă de ocolire strada 9 Mai.

Proiectul este realizat de Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti, fiind vorba de prima intervenţie după mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată şi face legătura între Bd. Ion Mihalache şi Calea Giuleşti.

Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat

Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va executa lucrări de demontare a rosturilor de dilataţie existente, de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutiera existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor şi parapetul de protecţie.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, şi la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restricţii de circulaţie vor fi anunţate). Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă).

Lucrările la pasaj şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi anul trecut, în luna septembrie pentru a se asigura circulaţia în condiţii de siguranţă pe acest pasaj şi au la bază o expertiză tehnică din care au rezultat o serie de neconformităţi, starea tehnică a pasajului fiind încadrată ca "nesatisfăcătoare".

Lucrarea face obiectul contractului încheiat de CMSPP cu Administraţia Străzilor şi se execută în baza Autorizaţiei de construire nr. 385 1673693/06.11.2018 şi cu respectarea avizului Brigăzii Rutiere, cu nr.378/02.04.2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel