Lucrări autostradă. Vestea aşteptată de şoferi

Mihai Ciobanu / 12 iun 2018 / 16:05 Salveaza PDF Comentarii
Autostrada
Autostrada

În primăvara anului viitor ar putea fi semnat contractul pentru construirea unui nou lot de autostradă. 

Contractul pentru construirea unui nou lot de autostradă ar putea fi semnat în primăvara anului viitor. Este vorba despre un tronson de 80 de kilometri al autostrăzii Transilvania de pe teritoriul judeţului Sălaj. Valoarea lucrărilor este de 650 de milioane de euro, potrivit precizărilor făcute marţi, la Zalău, de directorul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga. 

"În ceea ce priveşte autostrada, sunt 80 de kilometri pe teritoriul judeţului Sălaj. În luna iulie, anunţul de participare va fi pe SEAP. Depunerea ofertelor este undeva în luna noiembrie, evaluarea, ca termen, undeva în februarie-martie 2019 şi, în ipoteza în care nu vom avea contestaţii, semnarea contractului în martie-aprilie anul viitor. Este un contract de tip proiectare şi execuţie. Valoarea totală a lucrărilor pe judeţul Sălaj este de aproximativ 650 de milioane de euro, fără TVA", a declarat Narcis Neaga, într-o conferinţă de presă. 

Acesta a adăugat că pentru tunelul Meseş, care este pe traseul autostrăzii, se va realiza actualizarea studiului de fezabilitate în perioada septembrie-octombrie. 

"Traseul este împărţit în loturi, în patru loturi cu media aproximativă de 20 de kilometri pe lot. Proiectarea va dura între şase luni şi un an de zile şi lucrările, dacă proiectul este bun, cam doi ani, doi ani şi jumătate. Depinde şi de relief şi de zona pe care o străbate. Finanţarea este pe fonduri europene", a mai precizat directorul CNAIR.

 

Vezi şi:Daniel Băluță: Grădinițe din Sectorul 4, deschise pe perioada verii. Înscrieri

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27