EXCLUSIV  Gara de Nord, mutare. Lucian Șova: O transformăm în muzeu

Vlad Manolache / 11 aug 2018 / 13:24 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Gara de Nord ar putea fi mutată în scurt timp. Ministrul Transporturilor a dezvăluit, la DCNews, ce ar trebui să fie luat în vedere la construcția noului terminal.

Ministrul Transportului, Lucian Șova, a declarat susținere totală pentru proiectul propus de primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, de a muta Gara de Nord. Mai mult, vechea construcție ar putea deveni muzeu. 

"I-am declarat susținere totală"

"Este un proiect interesant cu care eu am interacționat mult prea demult, pentru că și în anii 2000-2004 când lucram în Ministerul Transporturilor s-a vorbit despre acest proiect. Am avut discuții cu primarul Sectorului 1 chiar săptămâna trecută la telefon și mi-a reitereat ideea domnul Tudorache că ar vrea să relanseze acest proiect. I-am declarat susținere totală, mai ales dacă acest lucru se va face cu susținere financiară de la Primăria Sectorului 1 sau de la Primăria Generală, mi se pare optim să construim un terminal nou de cale ferată, eventual cu acces la subsol, cu parcări, cu tot ceea ce trebuie unui terminal nou, care poate în patru-șase ani să fie gata și Gara de Nord să o transformăm în clădire muzeu și să valorificăm spațiile de acolo, mai ales că și metroul s-a mai apropiat de periferia Bucureștiului, mă refer la Străulești, nu ar mai fi nevoie chiar să ajungă trenurile chiar până la Gara de Nord. Poate un kilometru, doi mai în amonte, ar putea fi optim", a declarat Lucian Șova. 

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26