Lucian Șova, dosarul Mobilitatea, ambiția ministrului pentru președinția UE

Bogdan Cotigă / 23 iul 2018 / 18:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Finalizarea dosarului Mobilitatea reprezintă una dintre priorităţile perioadei în care România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene și se vor avea în vedere propunerile privind drepturile pasagerilor care circulă pe calea ferată.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a discutat luni, la Bruxelles cu comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, despre priorităţile din acest sector pe care România le va susţine în perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE, în prima parte a anului 2019. În cadrul şedinţei de lucru, ministrul Transporturilor s-a declarat optimist că în timpul preşedinţiei române vor fi abordate şi finalizate o serie de dosare legislative de interes european, aflate în acest moment în diferite stadii de negociere.

Una dintre priorităţi este finalizarea dosarului privind 'Mobilitatea', aflat într-un stadiu avansat de negociere la nivelul Uniunii Europene, dar unde încă este necesar un compromis între statele membre. 'Prioritatea va fi continuarea negocierii Pachetelor privind mobilitatea, în vederea atingerii unui compromis echilibrat.

Pachetul Mobilitate rutieră, lansat de Comisia Europeană din mai 2017, este încă unul sensibil atât la nivel european cât şi la nivel naţional, având în vedere că sunt abordate probleme ale sectorului transportului rutier precum protecţia lucrătorilor, lupta împotriva fragmentării pieţei, existenţa companiilor fantomă (letter box companies), detaşarea lucrătorilor şi simplificarea regulilor de operare a cabotajului. În a doua parte a mandatului, se va avea în vedere şi posibilitatea avansării negocierilor în privinţa propunerilor privind drepturile pasagerilor care circulă pe calea ferată', a spus ministrul Lucian Şova în cadrul întâlnirii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24