Lucian, ministrul mut ca o lebădă. Dejeu a îngropat PNȚ, Bode îngroapă PNL

”Lucian Blaga e mut ca o lebădă. În patria sa, zăpada făpturii ţine loc de cuvânt”, scria poetul Lucian Blaga în ”Autoportret”. Și Lucian Bode e mut ca o lebădă. În patria sa, funcția ține loc de cuvânt.

Are, însă, Bode funcția de la vârful MAI, sau pentru funcția asta Poliția l-a găsit pe Bode? Poate omul a fost capturat de șefimea din MAI, poate are un pistol Carpați în coaste? Zi ceva, Bode, clipește de două ori dacă Berechet și ceilalți te țin ostatic, dă din cap dacă vrei să vină trupele DIAS…nu că ar rezolva ceva, riști, e drept să mori ca zidarii din Onești, dar, totuși, pistoalele Carpați nu prea nimeresc ținta, cred că poți risca, mai degrabă polițiștii împușcă un copil, ca la Babadag, mamelor, luați copii din jurul ostaticului Bode, dar nu plecați cu un maxi-taxi, e pericol mare, poate oricând șoferul să-și ia o cărămidă în cap, ca la Bolintin, asta dacă nu-l opresc băieții de la Circulație, în Piața Universității, să le dea o felie de pizza ca să nu rămână fără carnet.

În secolul trecut, hăt în negura istoriei postdecembriste, a fost ministru de Interne unul Gavril Dejeu. În două guverne CDR, guvernele Ciorbea și Radu Vasile, la fel ca Bode, în guvernele Cîțu și Ciucă. Haos pe străzi, clanurile la putere, Poliția și Jandarmeria varză, urcate pe vârful unui munte de ridicol la Costești, în defileul Jiului, la mineriada din ianuarie 1999.

Menținut în funcție în ciuda evidenței, de către PNȚ-CD, din a cărui nobilime făcea parte, Dejeu a ieșit din istorie doar odată cu partidul, pe care l-a îngropat, în 2000, la alegeri. Imposibil de clintit din structurile de putere ale PNL, Bode lucrează nefăcând nimic la distrugerea ultimului partid istoric rămas pe scena politică. Misiune imposibilă? Sau una urgentă, care necesită deplasarea cu girofar?

P.S.

Radu Stroe, ministru de Interne în momentul când a căzut avionul pilotat de Iovan, se întreba ce vină are ministrul. Doar ghinionul că s-a întâmplat în timpul serviciului său. Stroe a fost schimbat…Ținut în scaun după trei scandaluri uriașe, într-un an de mandat, s-ar părea că Bode e ghinionul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel