Lucian Heiuș, șeful ANAF, atac dur: Doi inspectori Antifraudă au amendat 4 țărani care vindeau mere pe marginea drumului. Îmi e rușine...

Lucian Heiuș: Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF
Lucian Heiuș: Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a prezentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, cazul a doi inspectori Antifraudă care au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau mere și pere pe marginea drumului.

„Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. Acești indivizi, că nu-i pot numi inspectori antifraudă s-au dus în luna octombrie și au dat 4 amenzi în valoare de câte 30.000 de lei unor oameni, unor țărani care stăteau pe marginea drumului în fața casei lor și vindeau niște mere, struguri, având certificate de producători.

În mintea lor au considerat că în Timișoara toate cluburile fiscalizează toate veniturile, că toate marile restaurante fiscalizează tot ceea ce vând, că achizițiile intracomunitare din Arad sunt înregistrate și fiscalizate că în Caraș nu se mai face contrabandă cu alcool", a spus vineri șeful ANAF, într-o conferință de presă.

Potrivit lui Heiuș, pentru comerțul cu fructe cei 4 au primit câte 10.000 de lei amendă, iar pentru că inspectorii le-au găsit 3 litri de țuică au mai primit câte 20.000 de lei. În total câte 30.000 de lei fiecăruia.

„Un om care în loc să fure, în loc să stea cu mâna întinsă, stă toată ziua în soare, în praf, în vânt să vândă niște produse să-și completeze venitul. Și vin acești nemernici care fac de râs ANAF....

Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF și că așa înțeleg ei că trebuie să luptăm împotriva marii evaziuni fiscale. Începând cu 1 noiembrie am schimbat directorul general adjunct care coordonează Antifrauda din vestul țării, iar de luni Direcția de integritate se duce să cerceteze modul în care își desfășoară activitatea acești inspectori și cum își permit ei să amendeze niște oameni cu asemenea sume, cu asemenea discrepanțe pentru o faptă care că poate nu-i corectă, dar să dai 30.000 de lei amendă că l-ai găsit cu trei litri de țuică...Nu pot și nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”, adaugă Heiuș.

"Începând cu 1 noiembrie l-am înlocuit pe directorul general adjunct care coordonează antifrauda de la Deva, iar de luni Direcția de Integritate se duce să cerceteze modul în care își desfășoară activitatea acesti doi inspectori”, a mai spus Heiuș.

Șeful ANAF le-a transmis celor 4 oameni care au fost amendați să facă plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare, spunând că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea acelor amenzi.

Heiuș le-a transmis un mesaj tuturor inspectorilor care merg în control: „Dacă nu sunt în stare și nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să se lupte cu marii evazioniști, să meargă să-și caute de lucru în alte instituții și le semnez imediat transferul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel