Lucian Croitoru: Economia românească își forțează motorul

Consilierul guvernatorului BNR e de părere că o țară trebuie să crească în mod echilibrat.

Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului Băncii Naţionale a României, a comparat economia țării cu mașină de  Formula 1.
"Ca să ajungem de pe locul penultim, din punct de vedere al nivelului de trai, pe un loc fruntaş, ar trebui să accelerăm creşterea economică. O să mă întrebaţi dacă nu e suficient de mare. Da, este prea mare şi asta este şi problema. Ştiţi de câte ori poate fi de utilizat un motor la Formula 1? Pentru maximum două curse. Nu poate să meargă mai mult. Când o ţară îşi creşte economia mult peste potenţial, aşa cum fac maşinile de Formula 1, îşi suprasolicită motorul. Nu pot utiliza decât o dată sau maxim de două ori", a explicat Croitoru. 

[citeste si]

România, mică și emergentă

Croitoru a spus că media creşterii economice din 1990 până în 2016 este de 1,22%, deşi România este o țară mică și emergentă, care ar trebui să aibă o creștere economică mai mare, sustenabilă, constantă.
"Prima condiţie este să creşti sustenabil. Creşterea nesustenabilă a salariilor, ca să accelerezi consumul şi să ai o creştere de 7%, nu înseamnă că vom putea reduce din decalajul care ne desparte de ţările dezvoltate. Dacă creştem aşa de mult, economia nu poate rămâne stabilă", a declarat Croitoru.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel