Lucian Bolcaș despre ancheta de la Caracal: "Totul a ajuns la un absurd"

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit, în direct, la un post de televiziune despre ancheta de la Caracal.

Întrebat ce părere are despre faptul că autoritățile caută orice motiv pentru a le declara decedate pe Alexandra și Luiza și pentru a închide acest caz, avocatul Lucian Bolcaș, a răspuns, în direct, la România TV.

"Mie mi se pare o situație contradictorie, născută pe fondul disperării acestor oameni, care la ora actuală, fac cereri contradictorii. Pe o parte refuză să dea probe ADN, pe baza unor anume suspiciuni, născute probabil din modul în care au văzut ancheta până la ora actuală, dar pe de altă parte, cer o nouă expertiză. Ori una se exclude pe cealaltă. Dacă pornești la o nouă expertiză, pornești de la probe ADN noi și le confrunți cu cele pe care le vei găsi, pentru că până la ora actuală, nu s-au găsit în acele oase. În asemenea situații nu pot considera că autoritățile sunt tembele, cuvântul este prea tare, mai ales când e spus de o doamnă, care nu cunoaște mersul direct al acestei anchete (n.r. Carmen Obârşanu). Fetele sunt căutate în continuare pentru că există acest dosar care are ca obiect direct, traficul de persoane. Sunt activități paralele, care evident se întrepătrund, dar nu se suprapun, până la dispariție. Eu cred că trebuie privide lucrurile cu mai mult calm. Totul a ajuns la un absurd, potențat de grave greșeli de comunicare și potențat de o disperare justificată a acestor oameni pentru care am toată compasiunea".

"Este o anchetă penală foarte complexă. Cine crede că se urmăresc declarațiile lui Dincă, se înșală. Este o personalitate schizoidă, a cărui principală calitate este că îți ascunde toate intențiile și toate faptele pe care le relatează. Trebuie verificate. Dovadă este reconstituirea! Ați prezentat chiar dumneavoastră câte neconcordanțe sunt între declarațiile lui Dincă și elementele reconstituirii. Păi de aceea s-a făcut reconstituirea. Pentru a infirma sau confirma declarațiile lui Dincă. Nu au fost confirmate, dar trebuiau verificate", a mai adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel