Urmărește emisiunea live


Lucian Bolcaș-Elena Udrea. Scenariu-sumbru pentru deputată

Între Noul și Vechiul Cod Penal, pedepsele pe care le riscă Elena Udrea vor fi stabilite de instanță după legea mai favorabilă. Pe termen scurt, avocatul Lucian Bolcaș spune că gestul Elenei Udrea i-ar putea asigura reținerea pentru 24 de ore, pentru că este o formă de comunicare cu alte persoane din dosar. 

Udrea, la DNA, la cerere. Ce spune despre un DENUNȚ. Mircea Badea: Aceasta este adevărata semnificație

"În ceea ce privește pedepsele, aici este jocul între Codul Vechi și Codul Nou, pentru că faptele s-au petrecut, în principiu, pe regimul vechiului Cod Penal și se aplică legea care este mai favorabilă. Așa, după cum a stabilit Curtea Constituțională a României, legea mai favorabilă trebuie privită în ansamblu, nu pentru fiecare infracțiune în parte", a spus avocatul Lucian Bolcaș, pentru DCNEWS, întrebat ce pedeapsă riscă deputata Elena Udrea. 

Prin urmare, spune avocatul, nu poate fi făcută o previziune deocamdată despre o eventuală pedeapsă pe care ar risca-o Elena Udrea, având în vedere că nu se cunoaște după care Cod Penal va considera instanța să stabilească sentințele. 

Gestul ostentativ îi asigură Elenei Udrea reținerea

Lucian Bolcaș a precizat că dacă va primi pedepse pe Noul Cod Penal, ar putea fi mai mici: "În general, pedepsele de pe noul Cod Penal sunt mai blânde decât cele din Vechiul Cod Penal. Surprinzător, sunt mai blânde, adică este o chestiune care contrazice orice studiu de criminologie în materie. În momentul în care ai o recrudescență a infracționalității, nu scazi pedepsele, ci le mărești, dar așa au hotărât. Probabil cei care au hotărât așa au fost prevăzători".

Oreste, mesaj bizar pentru Udrea- VIDEO 

Avocatul spune că este posibil ca Elena Udrea să fie reținută marți "și în raport de atitudinea pe care a avut-o după dezbateri, după ce a luat cuvântul. Unul dintre motivele arestării este încălcarea condițiilor controlului judiciar și anume comunicarea cu ceilalți inculpați din dosar. Ori, gestul pe care l-a făcut, ostentativ, este un element al acestei comunicări". Lucian Bolcaș a precizat că a mai văzut astfel de gesturi la clienții săi doar când era tânăr și apără romi. Potrivit legii deputata Elena Udrea trebuia "să nu se apropie de ceilalți inculpați, alți participanți la comiterea infracțiunii, martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel