Lucian Bolcaș, după ce Sorin Oprescu a ieșit din arestul preventiv: Era o barbarie...

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost eliberat din arestul preventiv, joi, ca urmare a unei decizii definitive luate de Curtea de Apel Bucureşti. Avocatul Lucian Bolcaș a salutat decizia instanței, susținând că îl încântă faptul că "justiția română poate să dea asemenea soluții". 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis joi plasarea lui Sorin Oprescu în arest la domiciliu, edilul având interdicţie să ia legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul în care este acuzat de corupţie.

La ieșire din Arestul Central, unde a stat aproape două luni de zile, Sorin Oprescu le-a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut pe parcursul perioadei în care a fost încarcerat și că își dorește să se îngrijească de sănătatea sa.

"Vom avea multe lucruri de vorbit pe parcurs!", a mai spus Sorin Oprescu, jurnaliștilor.

Avocatul Lucian Bolcaș, în cadrul unei intervenții prin telefon la Antena 3, privind eliberarea lui Sorin Oprescu din Arestul Central a declarat: "Mi se pare o soluție profund umană și mă bucur că justiția româna poate să dea asemenea soluții după ce Omar Hayssam a fost pus în libertate cu o fițuică care se pretindea a fi medicală, în condițiile în care s-ar părea că nu suferea de nimic. Era o barbarie ca Sorin Oprescu, a cărei stare de sănătate este constatată și prin acte medicale, să i se ceară o expertiză medicală, așa cum a făcut instanța fondului", a spus Lucian Bolcaș. 

În contextul în care avocaţii edilului suspendat al Capitalei au declarat că vor cere permisiunea internării lui Sorin Oprescu în spital, după ce a părăsit Arestul Central, avocatul Bolcaș a explicat ce presupune cest lucru: "Orice deplasare de la domiciliul unde este stabilit locul arestului trebuie să fie încuviințată de instanță. Este o procedură care se aplică tuturor. Chiar dacă trebuie să meargă să i se ia un interogatoriu, instanța trebuie să încuvințeze acest lucru, dacă este vorba despre alt dosar, nu despre acesta", a precizat avocatul Bolcaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel