Lozinci anti maghiare de 1 decembrie.Kulcsar Terza Jozsef, scrisoare cu dovezi

Bogdan Bolojan / 07 dec 2017 / 17:14 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

 Liderul Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, ales deputat pe lista UDMR, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a trimis o scrisoare prefectului judeţului, Sebastian Cucu, cerându-i să sancţioneze persoanele care, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României de la Sfântu Gheorghe, ar fi scandat "lozinci antimaghiare". 

Kulcsar a menţionat că i-a trimis prefectului şi o înregistrare video, care dovedeşte că anumite persoane au scandat "lozinci ofensatoare', în special împotriva susţinătorilor autonomiei teritoriale a "ţinutului secuiesc". 

"Am constatat cu dezamăgire că şi la festivităţile organizate în acest an, din fonduri publice, Noua Dreaptă a scandat lozinci ofensatoare la adresa comunităţii maghiare (...) Aceste manifestări se repetă an de an, de 1 Decembrie, şi nu contribuie la buna convieţuire dintre români şi maghiari. De aceea i-am cerut domnului prefect să ia măsurile care se impun împotriva celor care incită la ură şi la violenţă. Ştiu că şi anul acesta Consiliul Judeţean Covasna a dat nişte bani la organizarea evenimentului şi nu e corect ca din banii noştri să vină aici nişte persoane din afara judeţului care să ne jignească (...) Dacă domnul prefect nu ia măsuri, atunci înseamnă că este de acord cu ei şi nu e corect", a declarat Kulcsar Terza Jozsef. 

Parlamentarul covăsnean s-a arătat, totodată, revoltat de "atitudinea antimaghiară" a suporterilor echipei Dinamo Bucureşti, care, la partida disputată săptămâna trecută la Braşov cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în cadrul Ligii I de fotbal, au "scandat şi au afişat bannere jignitoare". 

Prefectul Sebastian Cucu a declarat că va analiza sesizarea primită, menţionând că, din punctul său de vedere, festivităţile dedicate Zilei Naţionale au fost organizate corect. 

"Pot confirma că domnul Kulcsar a depus o solicitare la Prefectură, pe care o vom analiza şi va primi un răspuns în termenul legal (...) Din punctul meu de vedere, evenimentul a fost organizat în mod corect, nu ştiu la ce incidente s-a referit domnul Kulcsar. În general, am primit aprecieri foarte multe legate de modul în care s-a desfăşurat Ziua Naţională la Sfântu Gheorghe", a declarat prefectul Sebastian Cucu. 

Printre sutele de persoane prezente anul acesta la manifestările organizate la Sfântu Gheorghe de Ziua Naţională s-au numărat şi reprezentanţi ai organizaţiei Noua Dreaptă, care au afişat un tricolor de mari dimensiuni şi au scandat, printre altele, "Covasna-Harghita, pământ românesc", "România, stat naţional unitar", "Limba română, unica stăpână", relatează Agerpres.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23