Lovitura pregătită de Trump, după ce a scăzut în sondaje

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, confruntat cu scăderea popularităţii înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie, a pregătit trei teme principale de campanie.

„Este destul de uşor să sintetizăm poziţia politică a preşedintelui Donald Trump: efortul său de obţinere a unui nou mandat este marcat de probleme grave. Este cu 8,1% în urma politicianului democrat Joe Biden în media sondajelor de opinie, potrivit Institutului RealClearPolitics. Este pe locul doi în aproape toate sondajele din cele şase state cele mai importante în modificarea direcţiei votului. Şomajul, cel mai sensibil dintre indicatorii economici importanţi politic, a crescut rapid din cauza coronavirusului şi va fi în mod sigur la cote istorice în ziua alegerilor. În ultimele 15 cazuri în care un preşedinte american a candidat pentru un nou mandat, doar trei s-au confruntat cu creşterea ratei şomajului în ulimul an înaintea scrutinului, conform unui studiu realizat de firma de lobby Mehlman Castagnetti Rosen & Thomas. Şi toţi trei - Herbert Hoover, Jimmy Carter şi George H.W. Bush - au pierdut scrutinul", explică editorialistul Gerald F. Seib într-un articol publicat în cotidianul The Wall Street Journal sub titlul Trump scrie trei teme în planul de campanie electorală”.

„Şi, poate, un lucru mai important, un plan clar de campanie se conturează pentru Donald Trump. Are trei părţi: celebrarea unei relansări economice, contracararea Chinei şi autoproclamarea drept candidatul legii şi ordinii. În fiecare caz, Donald Trump încearcă să transforme o problemă într-un avantaj", notează editorialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel