Lovitură pentru Voiculescu la Antena 3: Pe cine a chemat Gâdea în platou

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

Gâdea i-a dat o lovitură lui Voiculescu.

Jurnalistul a avut o emisiune de-a dreaptul specială duminică seară la care ar fi trebuit să se uite și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății din Guvernul Cioloș care a blocat activitatea de transplant din România.

Mugurel Amariţei, invitatul lui Mihai Gâdea, la Antena 3, a arătat că ministrul tehnocat a greșit teribil. Este povestea de succes a primului pacient supus unui transplant pulmonar în România. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără o echipă de medici minunați.

(w670)

Mugurel Amariţei a fost diagnosticat în 2011 cu insuficienţă respiratorie cronică. După trei ani a devenit dependent de oxigen, iar transplantul de plămâni era singura lui şansă la viaţă. O şansă minimă, după ce a fost refuzat de mari clinici din Europa. După ani de pregătire şi scandaluri, medicii de la Spitalul Sfânta Maria au hotărât să facă intervenția.

”Șansele erau foarte slabe ca la noi să se întâmple operația. Am așteptat trei ani de zile, am avut foarte multe probleme, mă simțeam tot mai rău. Acum mă simt foarte bine, urmez un tratament și nu am probleme medicale. (...) Nu mi-a fost frică. Am trăit multe clipe grele trei ani de zile. Toată lumea știa că este o operație foarte grea. Eu aveam 45 de kilograme, a fost foarte riscant pentru medici. Acum am 54 de kilograme. Când am intrat în operație, mi-am făcut o cruce mare. A meritat riscul", a spus Mugurel Amariței, primul pacient supus unui transplant pulmonar în România.

Tehocrații și marile reforme

Spitalul "Sfânta Maria" a primit acreditarea pentru centrul de transplant la începutul lui 2016. Ministrul Sănătăţii de atunci, Vlad Voiculescu, a blocat activitatea. Anul trecut, un alt ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, şi-a dat acordul, şi iată că a avut loc primul transplant de plămâni.

Tehnocrații au venit, au zis că încep reforma, dar primul pas a fost să oprească tot. Ce era înainte de ei... nu era bun. Niște medici voiau să dea șansa la viață unor oameni prin transplantul de plămâni, dar Vlad Voiculescu a venit și a pus frână. Și totuși... Mugurel Amariţei este dovada înfrângerii a ministrului lui Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel