Lovitură pentru un spital din Capitală. Anunțul Ministerului Sănătății

Pilotul paramotorului prăbușit la Comana pe 10 iulie, internat la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni'', a fost infectat cu germeni de spital, a informat Ministerul Sănătății, miercuri, potrivit Agerpres.

Concluzia raportului înaintat de inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică București către Ministerul Sănătății în urma verificărilor de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" este următoarea: pacientul în vârstă de 44 de ani a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital. Asta înseamnă că bacteriile Acinetobacter baumanii (multirezistentă, sensibilă la Colistin) și Klebsiella (rezistentă la Colistin) sunt dovedite ca prezență la pacient și provin din spital, se precizează în comunicatul citat.

În această săptămână, Inspecția Sanitară a efectuat un control la "Bagdasar Arseni, unde a constatat că există nereguli cu privire la respectarea normelor de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție, acesta fiind un serviciu externalizat de către spital. Alte nereguli constatate se referă la gestionarea deșeurilor periculoase rezultate din activitățile medicale.

În accidentul petrecut pe 10 iulie și-a pierdut viața pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel