Lovitură pentru Trump. Liderul republicanilor din Senat l-a felicitat pe Biden

Liderul majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, a recunoscut marţi victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale în dauna lui Donald Trump, la o zi după confirmarea rezultatelor scrutinului de Colegiul Electoral, transmit Reuters, AFP şi DPA.

Colegiul Electoral a vorbit, aşadar aş dori astăzi să-l felicit pe preşedintele ales Joe Biden, a spus McConnell în deschiderea dezbaterilor din Senat.

Mitch McConnell este liderul republican de la cel mai înalt nivel ce recunoaşte înfrângerea preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care continuă să denunţe fraude masive, fără însă a furniza dovezi în această privinţă.

Marii electori s-au reunit ieri în 50 de state, aşadar începând din această dimineaţă ţara noastră are în mod oficial un preşedinte ales şi o vicepreşedintă aleasă, a declarat el. Am fost numeroşi cei care am sperat ca alegerile prezidenţiale să aibă un rezultat diferit, dar sistemul nostru de guvernământ are proceduri pentru a determina cine va fi învestit pe 20 ianuarie, a explicat liderul majorităţii republicane din Senatul SUA.

Mesaj şi pentru Kamala Harris



El i-a salutat pe Joe Biden, senator de Delaware timp de câteva decenii, devotat serviciului public timp de mulţi ani, şi pe viitoarea vicepreşedintă Kamala Harris, la rândul ei senatoare.

Dincolo de diferenţele dintre noi, toţi americanii pot fi mândri că ţara noastră are pentru prima dată o femeie vicepreşedinte ales, a subliniat McConnell.

De partea sa, liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, i-a cerut lui Trump să îşi încheie mandatul cu un minim de graţie şi demnitate.

De dragul democraţiei noastre, de dragul tranziţiei paşnice a puterii, el al trebui să pună capăt escrocheriilor şi denaturărilor şi să recunoască faptul că Joe Biden va fi viitorul nostru preşedinte, a spus Schumer în intervenţia sa în faţa celorlalţi senatori, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel