Lovitură pentru Toni Greblă! Ce a decis ICCJ

ICCJ respinge cererea fostului judecător CCR Toni Greblă de înlăturare a interceptărilor din dosarul său de corupţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, joi, cererea fostului judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă de înlăturare a interceptărilor telefonice făcute la cererea anchetatorilor DNA în dosarul său de corupţie.

Instanţa supremă a respins, joi, şi cererea lui Greblă de sesizare a Curţii Constitutionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a articolelor 66 alineat 1 din Legea 47/1992, 281 alineat 1 litera d, 16 alineat 1 litera e, 396 alineat 6, 421 şi 448 din Codul de procedură penală.

Despre toate aceste articole, care se referă la modul de interceptare a convorbirilor telefonice şi organele abilitate să facă acest lucru, apărarea luin Greblă a incovat faptul că sunt în contradicţie cu Constituţia României, dar şi cu recenta decizie a CCR prin care s-a statuat că SRI nu este organ abilitat să facă interceptări în dosarele ce nu ţin de Legea siguranţei naţionale.

Decizia de joi a ICCJ privind cererea de sesizare a Curţii Constitutionale nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Astfel magistraţii ICCJ continuă judecarea dosarului de corupţie a lui Greblă şi vor avea în vedere la momentul analizării probelor şi intreceptările anchetatorilor DNA.

Dosarul lui Greblă

Fostul judecător CCR Toni Greblă a fost trimis în judecată în 9 septembrie 2015. Procurorii arată în actul de inculpare că în perioada 2010-2015 Toni Greblă, care a deţinut succesiv funcţia de senator şi judecător la CCR, ar fi pretins de la omul de afaceri Ion Bîrcină folosease necuvenite constând în asigurarea unui autoturism în valoare de 56.000 de euro şi folosirea gratuită a unui telefon înregistrat pe o firmă.

De asemenea, notează procurorii DNA, în octombrie 2012, acesta ar fi fost susţinut în campania electorală cu lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale în valoare de 9.000 de lei.

În schimb Greblă i-ar fi promis finului său Bîrcină că va interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuţiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele controlate de Bîrcină să obţină contracte comerciale sau alt tip de facilităţi comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel