Lovitură pentru Rusia: Peste 100.000 de moldoveni au ieșit în stradă

Miting Chișinău
Miting Chișinău

Peste 100.000 de oameni au participat duminică, în centrul Chișinăului, la o amplă manifestație, organizată de Coaliția-Pro-Europeană (CPE), în sprijinul parcursului european al Republicii Moldova.

Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului a fost arhiplină, iar unii participanți au comparat acțiunea cu mitingurile organizate în anii '90, pentru proclamarea independenței Republicii Moldova.

Mișcare susținută de politicieni

La Adunarea "Pentru Moldova! Pro Europa!" au participat și principalii politicieni ai țării, manifestația fiind deschisă de către președintele Nicolae Timofti.

"Integrarea europeană este o șansă pentru a ne reface economia, pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor și pentru a clădi o societate care să aibă un sens și o viziune. E vorba și de securitatea noastră colectivă și personală, de circulația liberă a persoanelor și a mărfurilor. E vorba de modernizarea și civilizarea țării noastre", a transmis liderul de la Chișinău, citat de Agerpres.

Și liderii CPE - Vlad Filat, Marian Lupu și Ion Hadârcă - au susținut discursuri în favoarea integrării europene, menționând că acesta este principalul obiectiv al Republicii Moldova în prezent, dar și în viitorul previzibil.

Comuniștii vor orientarea către Rusia

Manifestația a fost organizată în contextul în care opoziția comunistă de stânga a inițiat recent așa-numita "revoluție de catifea" și a anunțat că va organiza o amplă manifestație, "marșul spre Chișinău". Comuniștii vor să dizolve actualul Parlament și să provoace alegeri parlamentare anticipate. Ei au anunțat că, dacă vor ajunge la putere, vor opta pentru integrarea țării în uniunea vamală condusă de Rusia.

Republica Moldova urmează să parafeze la summitul Parteneriatului Estic - care se va desfășura la sfârșitul lunii noiembrie, la Vilnius - Acordul de asociere cu UE, care îl va cuprinde și pe cel de comerț liber, documente urmând a fi semnate pe parcursul anului 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel