Lovitură pentru românii cu maşini înmatriculate în Bulgaria

Foto: România TV
Foto: România TV

Guvernul  de la Sofia este pe punctul de a introduce taxa auto pentru poluare, fapt pentru care circa 100.000 de români care au mașinile înmatriculate  la sud de Dunăre vor fi afectați.

 Guvernul din Bulgaria se pregătește să introducă taxa auto pentru poluare, ceea ce ar putea reduce drastic numărul mașinilor pe care românii le înmatriculează la vecinii de peste Dunăre. 

"Putem să ajungem foarte uşor un cimitir al maşinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă", spun autoritățile din Bulgaria, care nu par să caute o soluție alternativă pentru această taxă.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există în România, le va face viaţa grea românilor, așa că Ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: dacă cei peste 100.000 de şoferi care conduc maşini cu numere de Bulgaria vor să renunţe?

Problema este că şi la noi autorităţile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcţie de cât poluează maşina, şoferii vor plăti între 50 şi 200 de euro pe an, echivalaţi în lei,potrivit romania.net.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel