Urmărește emisiunea live


Lovitură pentru România TV în Germania. Angela Merkel, declarații

România Tv este singurul post de televiziune din România care a deplasat o echipă în Germania, unde au avut loc inundații catastrofale, soldate cu sute de morți și mii de sinistrați. 

Duminică, Angela Merkel a vizitat zonele afectate de cele mai grave inundații din ultimul secol și s-a declarat șocată de pagubele, exprimându-și compasiunea pentru familiile celor peste 150 de oameni care au murit. În timpul vizitei, cancelarul a discutat cu jurnaliștii aflați la fața locului, printre care se afla o singură echipă din România.  

Echipa România TV a ajuns sâmbătă în Erftstadt, unul dintre cele mai afectate oraşe din landul Renania de Nord-Westfalia.

„La faţa locului intervine armata germană cu tancuri. Sunt probleme cu semnalul telefoniei mobile în zonă. Sunt oameni care nu pot lua legătura cu familiile. Este o mobilizare fără precedent. E ca la război. Nu se ştie dacă ar mai putea fi persoane în maşinile aflate pe autostrada inundată”, a transmis corespondentul România TV, Costi Soare.

Bogdan Chirieac: Felicitări, România TV! 

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat duminică seara invitat în platoul România TV unde a felicitat televiziunea pentru reportajele făcute în Germania. 

”Înainte de orice, felicitări România TV pentru lovitura de presă. Din toate punctele de vedere este bine că v-ați aflat acolo și că ați trimis o echipă de reportaje. Probabil că nu a fost ușor, mai ales în contextul restricțiilor privind pandemia, la inundațiile din Germania probabil că ați vrut să faceți o comparație cu dezastrul din România și nepăsarea totală din România, a primului ministru pentru aceste inundații. Îi spune și bine televiziunii, ”România TV”, a luat un interviu practic cancelarului Germaniei, cel mai puternic om din Europa în acest moment. E, dacă vreți, o izbândă a întregii prese din România. Felicitări, ați fost acolo, pe moment, pe reportaj, pe acțiune. E important. Poate și doamna Merkel că v-a văzut microfonul pe care scrie România TV s-a gândit că presa din România ajunge la nevoie și în Germania. Nu doar presa din Germania care are privilegiul să aibă corespondenți permanenți în România. Prezența România TV arată o preocupare nu a autorităților, că autoritățile nu mi se par în niciun fel preocupate, decât la alegeri, dar pur și simplu opinia publică din România este interesată de românii din Germania și nu numai. Lucrul acesta s-a dovedit prin faptul că o televiziune din România a mers să transmită în direct pentru telespectatorii săi dezastrul din această țară. Eu sincer vă invidiez. Jos pălăria”, a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel