Lovitură pentru PRO TV. El a trecut la rivala Antena 1!

protv
protv

Un om important a trecut de la Pro TV la Antena 1, unde va regiza două emisiuni.

Iura Luncașu, regizorul Pariu cu viața, State de România și Inimă de țigan, regizează, la Antena 1, show-ul de comedie “Vacanța Mare – Bătălia generațiilor” și noul sezon iComedy, cu Buzdugan, Pavlu și Bordea în postura de prezentatori.

“Eu întotdeauna am cochetat cu comedia și mi-a fost foarte simplu să accept aceste proiecte”, a spus Luncașu, la venirea în Trustul Intact. “Mă simt foarte bine în zona asta, a comediei. Eu am nevoie de un text bine scris, de o echipă foarte bună de scenariști și de actori foarte buni. Întrucât s-au îndeplinit aceste condiții, de ce nu? Îmi place și formatul foarte tare, pentru că pornește de la niște cazuri reale, care provin din media românească, din zona de internet”, spune Iura Luncașu despre iComedy.

În ce privește schimbările în privința prezentatorilor pe care le-a făcut în cadrul show-ului, Luncașu declară: “Strateg fiind de meserie, îmi plac foarte tare tipologiile și ele trebuie să fie foarte variate. Evident că eu o să vreau “conflicte” care să stârnească situații comice și am inventat personaje în interiorul show-ului. Pentru că show-ul în sine trebuie să fie o poveste”. Referitor la “Vacanța Mare – Bătălia generațiilor”, acesta adaugă: “Vacanța Mare vine cu ceva nou. Face un umor de altă natură și e foarte mișto. Lucrăm cu foarte mare plăcere împreună. Formatul are un iz britanic, care cred că va prinde foarte bine”.

Iura Luncașu s-a născut în Basarabia. În 1990, la vârsta de 16 ani, a venit în România. “Am venit singur, eram un băiat mai... călit. Am intrat la facultate, la Teatru. La 19 ani, jucam Hamlet pe scena Teatrului Național din Iași, apoi la Piatra Neamț. Am fost actor. De asta poate mă plac actorii, pentru că știu ce să le cer”. Prima piesă pe care a regizat-o a fost “Ursul” lui Cehov, în 1997, la Teatrul din Piatra Neamț. “Cu trei cârpe, două scaune și trei actori, a ieșit un spectacol foarte bun”, spune el.

A plecat din teatru pentru că, mărturisește el, întâlnea foarte rar acei regizori care știau ce să-i ceară actorului și avea numeroase frustrări pe această temă. S-a îndreptat spre televiziune. “Primul contact a fost la Tatulici, la PRO TV, unde am lucrat la “Am întâlnit și români fericiți”. Am început ca reporter, apoi am ajuns producător. Ulterior, am plecat - am avut eu o criză existențială – la Tele 7 abc, pentru că îmi plăcea un format foarte mult, Reporter Tele 7, care avea reporteri foarte buni, la vremea respectivă. În vreo doi-trei ani, am făcut peste 80 de documentare, în toată țara. Am cunoscut atunci multe caractere, situații, care m-au ajutat mai târziu pentru zona de scenarii, povești, tipologii”.

A acceptat apoi o ofertă de la Prima TV, unde a făcut serialul “În familie”. S-a întors apoi în trustul în care a devenit cunoscut unde, mai întâi, a făcut sitcomul “Căsătorie de probă”. “Apoi m-au întrebat dacă mă bag la telenovele și mi-a căzut tavanul în cap. Venisem bulversat cu Bulgakov și toți clasicii ruși și m-am simțit aproape jignit că mi s-a oferit chestia asta. Dar mi-am dat seama că telenovela, ca gen de filmare, este foarte aproape de film și dacă poveștile și distribuția vor fi bune, poate ieși ceva bun”. Cea mai recentă producție regizată de Iura Luncașu este filmul artistic “Minte-mă frumos”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel