Lovitură pentru preoți! Ce prevede noul Cod Fiscal

Noul Cod Fiscal a dat o lovitură neaşteptată Bisericii Ortodoxe, exceptând casele parohiale de la scutirea de impozite.

Casa parohială cu dependințele sale, destinată preotului, a fost eliminată din lista de anexe ale clădirilor lăcașurilor de cult, aflată în normele Codului fiscal, până anul trecut. Secretariatul de stat pentru Culte consideră acum că omisiunea ar trebui corectată, potrivit Profit.ro.

Normele Codului fiscal au fost modificate la jumătatea lunii martie, însă sintagma "casa parohială" cu dependințele sale nu a fost reintrodusă.

Conform unui document, Secretariatul pentru Culte consideră că formularea ar trebui reintrodusă, deoarece casa parohială reprezintă o anexă a lăcașurilor de cult, aflate de cele mai multe ori în aceeași incintă, fiind în proprietatea unui cult sau a unei asociații religioase.

Din acest motiv, Secretariatul consideră că modificarea trebuie operată cu celeritate pentru a nu crea confuzii de ordin tehnic în cadrul direcțiilor de taxe locale.

Potrivit Codului fiscal, sunt scutite de taxe locale clădirile care, prin destinație, constituie lăcașuri de cult aparținând cultelor religioase recunoscute oficial și asociațiilor religioase, precum și componentelor locale ale acestora, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy