Lovitură pentru preoți! Ce prevede noul Cod Fiscal

Noul Cod Fiscal a dat o lovitură neaşteptată Bisericii Ortodoxe, exceptând casele parohiale de la scutirea de impozite.

Casa parohială cu dependințele sale, destinată preotului, a fost eliminată din lista de anexe ale clădirilor lăcașurilor de cult, aflată în normele Codului fiscal, până anul trecut. Secretariatul de stat pentru Culte consideră acum că omisiunea ar trebui corectată, potrivit Profit.ro.

Normele Codului fiscal au fost modificate la jumătatea lunii martie, însă sintagma "casa parohială" cu dependințele sale nu a fost reintrodusă.

Conform unui document, Secretariatul pentru Culte consideră că formularea ar trebui reintrodusă, deoarece casa parohială reprezintă o anexă a lăcașurilor de cult, aflate de cele mai multe ori în aceeași incintă, fiind în proprietatea unui cult sau a unei asociații religioase.

Din acest motiv, Secretariatul consideră că modificarea trebuie operată cu celeritate pentru a nu crea confuzii de ordin tehnic în cadrul direcțiilor de taxe locale.

Potrivit Codului fiscal, sunt scutite de taxe locale clădirile care, prin destinație, constituie lăcașuri de cult aparținând cultelor religioase recunoscute oficial și asociațiilor religioase, precum și componentelor locale ale acestora, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel