Lovitură pentru oamenii care încă mai credeau în „creștinul” Vladimir Putin. Dacă mai voiați vreo dovadă că e „măcelar”, iat-o aici!

Putin
Putin

Această știre trebuie citită doar de naivii care încă cred în „bunătatea” lui Vladimir Putin.

De exemplu, artistul Gheorghe Turda spunea că dat fiind faptul că Vladimir Putin este creștin, el va face astfel încât războiul din Ucraina să se oprească în Săptămâna Mare, înainte de Paști 2022.

„Părerea mea despre acest război e că în Săptămâna Mare, de Paște, se va finaliza. Pentru că Putin este un credincios. El deja s-a compromis în fața lumii. Nu știu dacă își va cere chiar scuze, dar o să oprească acest război în Săptămâna Mare.

Va fi ca o înfrângere, dar pentru ca el primează credința, o să demonstreze lumii prin asta că e un ortodox convins.”, a declarat Gheorghe Turda la România TV, în urmă cu vreo trei săptămâni.

Desigur, acest lucru nu s-a întâmplat, din contră. „Creștinul” Vladimir Putin face, în continuare, prăpăd în Ucraina.

Rusia a respins o propunere de încetare umanitară a focului de Paști 2022

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a confirmat informațiile potrivit cărora Rusia a respins o propunere de încetare umanitară a focului de Paște.

„Acest lucru arată foarte bine modul în care liderii acelui stat tratează cu adevărat credința creștină, una dintre cele mai vesele și mai importante sărbători”, a spus Zelenski.

Încetarea focului, propusă să înceapă la 21 aprilie și să dureze patru zile, a fost menționată pentru prima dată de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la 20 aprilie.

Aceasta ar acoperi perioada Paștelui creștin ortodox, care începe sâmbătă și se încheie duminică dimineața.

„Perioada de patru zile de Paște ar trebui să fie un moment în care să ne unim în jurul salvării de vieți și al continuării dialogului pentru a pune capăt suferinței din Ucraina", a declarat Guterres.

El a sugerat ca această perioadă să fie folosită pentru a crea coridoare umanitare pentru cei care se află încă pe linia întâi a războiului cu Rusia.

Anterior, joi, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a afirmat că această propunere a fost respinsă de Rusia.

Organizația Statelor Americane suspendă Rusia din calitatea de observator permanent

Organizația Statelor Americane (OSA), cel mai vechi forum de diplomație regională din lume, a suspendat participarea Rusiei în calitate de stat observator permanent în cadrul instituției până când aceasta "va pune capăt ostilităților", relatează BBC.

Organismul reunește cele 35 de națiuni independente din cele două Americi pe teme legate de democrație, drepturile omului, securitate și dezvoltare, punând accentul inclusiv pe monitorizarea alegerilor.

Înființată în 1948, a acordat, de asemenea, statutul de observator permanent pentru 72 de țări.

Eliminarea Rusiei din acest grup are loc în contextul în care forțele sale își intensifică operațiunile în estul Ucrainei și pe fondul acuzațiilor de crime de război.

"Nu stăm pasivi în fața încălcărilor de către guvernul rus a dreptului umanitar internațional și a încălcărilor drepturilor omului", a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-o declarație. "Emisfera noastră este alături de Ucraina".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel