Lovitură pentru Mariana Rarinca. Ce a decis instanța

Contestaţia în anulare a DNA în cazul Marianei Rarinca, a fost admisă pe 23 iulie de judecătorul de cameră preliminară, fără ca femeia sau avocatul acesteia  să fie citați, informează Antena 3.

Practica de a lua decizii în absența părților a fost declarată neconstituționala de CCR, însă DNA a cerut ca termenul procesului Rarinca să fie mutat, astfel încat să nu cadă sub incidența deciziei CCR, susţine Antena 3.

Contestatia în anulare formulată de DNA urmează sa fie analizată pe fond.

Mariana Rarinca, acuzată de șantaj de președinta ÎCCJ, Livia Stanciu,  a fost inițial condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare în primă instanță.

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Pe 10 iunie 2014, femeia care ar fi  şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.

DNA a făcut o contestație la achitarea Marianei Rarinca, pe motiv că între Livia Stanciu și una dintre judecătoarele care au achitat-o pe Mariana Rarinca, a existat, la un anumit moment, o divergență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel