Lovitură pentru iubitorii de shopping. Grupul care deține Zara și Massimo Dutti închide peste 1.000 de magazine

Grupul spaniol Inditex, care deţine mărcile Zara, Bershka, Pull & Bear și Massimo Dutti a decis închiderea a  1.200 de magazine.

Compania Inditex a decis închiderea a  circa 1.200 de magazine mai mici, în special din Europa şi Asia, pe fondul scăderilor vânzărilor înregistrate de la debutul pandemiei de Covid-19, informează publicaţia britanică The Guardian.

Compania deţine brandurile Zara, Bershka, Pull&Bear şi Massimo Dutti. Potrivit sursei citate, închiderile vor viza în bună măsură magazine mai mici, altele decât Zara.

Inditex îşi doreşte să-şi concentreze eforturile pentru creşterea vânzărilor online. De asemenea, în cadrul restructurării este inclusă, în schimb, deschiderea altor 450 de magazine, altfel poziţionate pe piaţă.

The Guardian scrie că angajaţii magazinelor care se vor închide nu ar fi în pericol, căci ar urma să fie integraţi în business-ul de asigurare a comenzilor online, care au explodat în luna aprilie, acestea crescând cu 95 la sută față de anul trecut.

Grupul spaniol a decis alocarea a circa un miliard de euro până în 2022 pentru dezvoltarea procesului de shopping online.

Compania ”Inditex” deține circa cinci mii de fabrici în aproximativ 10 arii geografice, care sunt centre de producție cu capacități foarte mari și mii sau sute de mii de angajați (Maroc – peste 64 de mii, Turcia – peste 100 mii, Bangladesh – peste 346 mii, țările din Asia de sud-est – peste 209 mii, China – 258 mii).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel