Lovitură pentru Donald Trump: ce a făcut după 9/11

Donald Trump a suferit o puternică lovitură de imagine chiar în ziua în care Statele Unite comemorează victimele atentatului de la 11 septembrie 2001.  New York Post îl acuză că a folosit fonduri guvernamentale pentru micile companii locale afectate de prăbușirea Turnurilor Gemene ca să-și cosmetizeze profitul corporației.

Candidatul republican la președinția SUA a afirmat de câteva ori în timpul campaniei că a primit o mică sumă de bani pentru a-i ajuta pe cei rămași fără locuință din cauza atacurilor teroriste coordonate de Osama bin Laden. New York Post susține, însă, că suma de 150.000 de dolari, primită de la guvern, a fost utilizată pentru acoperirea pierderilor din chirii, pe care le încasa Trump de la blocul său din Wall Street.  

Descoperirea făcută de NYP are la bază documente obținute de la Empire State Development Corporation, care a coordonat reconstrucția după atacurile din 9/11.

Donald Trump era pregătit pentru declanșarea acestui scandal în timpul campaniei. Încă de acum jumătate de an a atacat subiectul într-un interviu, declarând că banii sunt doar o mică parte din cheltuielile pe care le-a avut cu cazarea sinistraților în blocul său de 40 de etaje, timp de mai multe luni. Subiectul este extrem de sensibil pentru candidatul republican, care face din patriotism pilonul central al campaniei sale electorale.

Corporația consusă de Trump, concernul Morgan Stanley și Banca Chinei se numără printre ”micile întreprinderi” care au primit bani pentru reconstrucție, după atentatele de la New York, scrie The Independent.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel