Lovitură nouă pentru "prințul" Paul. Ce a făcut un fost șef al Fiscului

Sebastian Bodu, fost şef al Fiscului și fost europarlamentar, a anunţat, marţi, că a făcut un prim demers legal pentru a-l lăsa pe "prinţul" Paul fără numele de familie "al României", așa cum promisese la sfârșitul anului trecut.

"Spuneam acum vreo două luni că vreau să îl las pe Prins Pol fără numele nesimțit de "AL ROMÂNIEI". Azi am depus la Primaria Sectorului 1 plângerea prealabilă, in cadrul procedurii de contencios administrativ. Dacă răspunsul este negativ sau nu mi se răspunde în 30 de zile, ne vedem la Cremenal. Mă rog, mă văd eu cu avocatul lui Prins Pol, că el e în arest la domiciliu", a scris Sebastian Bodu pe pagina sa de socializare.

Acesta prezintă, totodată, motivele pentru care consideră că este ilegal ca "prințul Paul" să aibă numele de familie "Al României".

Pe scurt, printr-o golănie, în 2003, Lambrino Mircea Grigore (tatăl lui Prins Pol și fiul Regelui Carol al II-lea) a cerut și a obținut schimbarea numelui pe cale administrativă, în AL ROMÂNIEI Mircea Grigore, invocând că acesta a fost numele tatălui său, care l-a recunoscut. Acest lucru este fals, Lambrino Mircea Grigore nu a fost recunoscut de Carol al II-le-a, ci de o instanță portugheză, la doi ani după moartea regelui. Mai mult, numele de familie al lui Carol al II-lea nu a fost "Al României", ci Hohenzollern și, după abdicare, Caraiman. Așadar, din prostie sau rea-voință, funcționarii Primăriei au acceptat să transforme un titlu protocolar ("de România" sau "al României"), atașat celui de ASR sau Majestate, în nume de familie, ceea ce este ilegal din două motive: (i) încalcă procedura de schimbare a numelui pe cale administrativă si (ii) încalcă ordinea publică. După ce Lambrino Mircea Grigore a obținut schimbarea numelui în acest fel, Prins Pol a cerut și a obținut si el acelasi lucru în 2004, motivând că vrea să poarte același nume cu tatăl său.

Deci, dragă Prins Pol, dacă numele de Hohenzollern nu te coafează, poți să ceri să te cheme Caraiman, dar nu Al României. Cum îți sună?", a adăugat Sebastian Bodu în postarea sa.

În prezent, "prinţul" Paul se află în arest la domiciliu. Pe 30 decembrie 2015, magistrații Curții de Apel Brașov au decis prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pentru Remus Truică, avocatul Robert Roșu și prințul Paul, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

Citește și: Numele de familie "AL ROMÂNIEI", atacat în instanță. Sebastian Bodu: Este inacceptabil...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel