Lovitură în dosarul Hexi Pharma. Ce spune Procurorul General

Expertiza Institutului Cantacuzino în cazul Hexi Pharma a fost finalizată, însă aceasta va fi trimisa în Cehia pentru conformitate. Procurorii au solicitat testarea eficienţei dezinfectanţilor, chiar şi aşa diluaţi, iar rezultatele nu sunt tocmai aşa cum se vehiculase iniţial, informează Antena 3.

Unele probe sunt conforme, a confirmat chiar procurorul General al României. Drept urmare, concentraţia de dezinfectant este în normele legale. Sunt şi probe neconforme, iar toate rezultatele de până acum ar putea fi trimise în străinătate pentru contraexpertize, a declarat Augustin Lazăr.

"E greu să evaluăm acum în detaliu. Urmează alte teste de eficiență, pe un alt lot, care va fi trimis institutului", a declarat Augustin Lazăr.

[citeste si]

"Pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. E o procedură mai complicată", a mai spus procurorul general.

În ultimii cinci ani, firmele controlate de Dan Condrea au făcut bani nu doar din vânzarea de dezinfectanți și din furnizarea de servicii de curățenie, dar și din contracte de deszăpezire, îngrijire de spații verzi, arhitectură peisagistică și chiar forare de puțuri de apă.

Hexi Pharma - prejudiciu de 51 de milioane de lei

Potrivit comunicatului dat de Parchet, prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit pe 22 mai, într-un accident rutier în judeţul Ilfov. Condrea se afla într-o maşină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut salva viaţa şoferului. Anchetatorii au concluzionat că patronul Hexi Pharma s-a sinucis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel