Lovitură grea primită de SUA. Ce a decis Parlamentul din Marea Britanie

Statele Unite ale Americii au primit o lovitură grea, în eventualitatea în care președintele Barack Obama va decide atacarea Siriei: Parlamentul a decis că Marea Britanie nu se va alătura aliaților de peste Ocean în cazul unei astfel de acțiuni militare, prin respingerea unei moțiuni pe această temă. Chiar și așa, oficialităţile americane afirmă că preşedintele Obama este gata să lanseze un atac limitat asupra Siriei

Premierul David Cameron ceruse aprobarea de principiu a Camerei Comunelor pentru o acţiune militară în Siria. El s-a străduit să-i convingă pe deputaţi că o asemenea operaţiune nu va duce la un război de durată, cum s-a întâmplat în Irak.

Rezultatul votului a fost, însă, dezamăgitor pentru David Cameron. Premierul poate, teoretic, să treacă peste opoziţia parlamentului, potrivit antena3.ro. El a subliniat, însă, că nu o va face, deşi crede, în continuare, că regimul lui Bashar al-Assad trebuie pedepsit în cazul în care se va dovedi că a folosit arme chimice.

Avioanele britanice erau pregătite de atac

Avioanele de luptă britanice fuseseră deja trimise în Cipru, în vederea eventualei operaţiuni. Acum, SUA ar putea fi nevoite să lanseze, singure, riposta la atacul chimic din Siria. Chiar înainte de votul de la Londra, Casa Albă a făcut cunoscut că orice eventuală acţiune militară va fi "foarte discretă şi limitată", fără comparaţie cu războiul din Irak. Cu toate acestea, la Washington şi New York au început protestele faţă de posibila intervenţie în Siria. Între timp, la Damasc, preşedintele Başar al-Assad a reafirmat că ţara sa se va apăra împotriva oricărui atac străin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel