Voiculescu evacuează Spitalul de Arși

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii,  recunoaște situația gravă de la Spitalul de Arși, acesta declarând, joi, că are în vedere relocarea spitalului. Ministrul Sănătății  a mai precizat că activitatea de la unitatea de terapie intensivă a spitalui a fost suspendată. Momentan, în această secţie se află doar doi pacienţi, care nu pot fi transferaţi.

"Încep prin a spune cât de mult regret situaţia pacientului de la Spitalul de Arşi. Spitalul de Arşi se află într-o situaţie gravă, şi nu de ieri, de azi; o cunoaştem de la Colectiv. În noiembrie am fost acolo ca volunat. În ultimele două luni, am avut deja multe situaţii de criză. (...) În weekendul cu explozia de la Valea Casacdelor, am fost la Spitalul de Arşi, am văzut condiţiile, iar domnul doctor Cătălin Cîrstoveanu a făcut voluntaria acolo o noapte, cu două asistente de la "Marie Curie", pentru a ajuta personalul de acolo şi pentru a face un raport pentru mine. Acel raport înregistrează o situaţie care nu este cu mai puţin gravă faţă decât ce aţi văzut azi", a declarat Vlad Voiculescu.

[citeste si]

"Dincolo de problemele de management, personalul insuficient, e inacceptabil ca la şase luni de la Colectiv noi să nu fi învăţat nimic. Spitalul de Arşi nu oferă condiţii propice nici pentru pacienţi, nici pentru personal.
Singura măsură rezonabilă pe care am luat-o în considerare e să închidem spitalul. Am luat-o în considerare de mai multe ori, ultima dată am discutat-o săptămâna trecută. Am discutat cu spitalele care pot prelua pacienţii. Concluzia e că nu putem închide tot spitalul, dar am suspendat activitatea ITS-ului. Pacienţii cu arsuri grave au fost redirecţionaţ", a adpugat ministrul.

Ministrul a adăugat că situaţia în care a ajuns Spitalul de Arşi din Capitală este "rezultatul lipsei de viziune". "Nimeni nu a facut nimic semnificativ pentru spital", a conchis oficialul.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi: "Sunt mai multe variante, relocarea unei secţii, a întregului spital, evaluăm".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel