Prostituatele din România, scoase la muncă în comunitate

Dacă veţi vedea prostituate cu grebla în mână la spaţii verzi sau adunând gunoaie de pe stradă să nu fiţi surprinşi. Ministerul de Interne vrea să simplifice procedura de transformare a amenzii neplătite în muncă în folosul comunităţii.

 



Românii care nu-şi plătesc amenzile în termen de 30 de zile şi care nu pot fi executaţi silit vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Interne, scrie ziarulring.ro.

Citește și: Se prostitua cu copilul pe bancheta din spate a mașinii

Actul normativ simplifică procedura transformării amenzii neplătite în muncă în folosul comunităţii, reducându-se atât termenul de soluţionare a dosarelor, cât şi numărul dosarelor aflate pe rol. "În 2013, Poliţia Română a fost implicată în 37.190 de dosare ale contravenienţilor. Practica a evidenţiat şi existenţa unor numeroase situaţii în care, din cauza aspectelor birocratice, instituţiile implicate nu reuşesc să probeze pe bază de documente imposibilitatea executării silite până la termenele de judecată.

Citește și: Prostituția, o piață înfloritoare, bazată pe modelul economic capitalist

Potrivit datelor statistice existente, în peste 2.000 de dosare, instanţa de judecată a respins cererea de transformare pe motiv că nu a fost făcută dovada insolvabilităţii contravenientului", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Poliţiştii spun că prostituatele au cele mai multe amenzi neplătite. "Amenda este de minimum 500 de lei şi au strâns bibliorafturi din câte amenzi au. De când prostituţia a fost dezincriminată, nu le mai poţi da decât amenzi pentru acostarea de persoane pe stradă în vederea obţinerii de foloase necuvenite. Modificarea legislativă a Ministerului de Interne nu schimbă nimic pentru că, dacă ele nu vor să se ducă la muncă în folosul comunităţii, nu suportă nicio consecinţă. Trebuiau să dea închisoare contravenţională, că de aia fugea toată lumea",  a declarat Alexandru Găitan, lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Pro Lex, Secţia 24 Bucureşti.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel