Lovitură din SUA pentru Pro TV. Se cere investigarea tranzacției

Senatorul american Marco Rubio a cerut autorităților americane să investigheze vânzarea Central European Media Enterprises, proprietarul PRO TV, către PPF, grupul deținut de miliardarul ceh Petr Kellner.

Senatorul spune că acordul ar submina interesele SUA în Europa, prin prisma legăturilor dintre omul de afaceri și China. Astfel, Marco Rubio a redactat o scrisoare oficială către procurorul general al SUA, Bill Barr, dar și către ministrul american al finanțelor, Steve Munchin.

Rubio susține că PPF și directorul său general, Petr Kellner, au „acționat ca intermediari ai Chinei în interiorul Cehiei". „Kellner și companiile sale au sprijinit activitățile maligne ale Chinei de peste hotare", scrie acesta, potrivit axios.com, citat de b1.ro.

"SUA au interesul de a conserva un peisaj media liber"

"Statele Unite au interesul de a conserva un peisaj media liber și deschis peste hotare, dar și să împiedice Partidul Comunist Chinez din a manipula aceste platforme în eforturile sale de a sumbina normele democratice din toată lumea", mai scrie senatorul în scrisoarea oficială.

Acesta mai afirmă că „în Serbia, de exemplu, firmele de telecomunicații deținute de PPF lucrează cu Huawei la dezvoltarea rețelelor 5G. În Republica Cehă, operatorul de telecomunicații mobile al PPF și furnizorul său de echipamente utilizează echipamente Huawei. Cel mai flagrant, subsidiara Home Credit a angajat o firmă de PR pentru 2.000 de ore de muncă dedicată manipulării opiniei publice din Cehia în favoarea Chinei – aceasta a inclus spionarea politicienilor cehi, presarea mass-media în vederea retragerii articolelor critice la adresa Chinei, precum și înființarea unui nou think-tank, Sinoskop, care a angajat analiști părtinitori pentru a influența dezbaterile publice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel