Lovitură de teatru în cazul morții lui Lech Kaczynski! Urme de explozibil pe epava avionului prezidenţial polonez, prăbuşit la Smolensk

avion-smolensk
avion-smolensk

Ancheta prăbușirii avionului prezidențial polonez la Smolensk este dată peste cap după ce  experţii polonezi au găsit pe epava avionului urme de explozibil.

Astfel teoriile conspiraționiste, conform cărora președintele polonez Lech Kaczynski ar fi fost asasinat sunt alimentate de această descoperire.

Informația a fost dată de cotidianul conservator Rzeczpospolita.

"Testele au confirmat prezenţa unor urme de TNT şi nitroglicerină pe 30 de scaune. Aceste substanţe au fost descoperite la joncţiunea dintre carlingă şi o aripă", a afirmat cotidianul polonez, în condițiile în care teste efectuate imediat după catastrofă de experţii ruşi şi polonezi au exclus prezenţa unor materiale explozibile pe rămăşiţele aparatului.

Potrivit unei ipoteze a experţilor citaţi de Rzeczpospolita, aceste urme de explozibil ar putea proveni de la obuze neexplodate prezente în număr mare în regiunea Smolensk (vestul Rusiei), care a fost teatrul unor lupte crâncene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Contactat marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului militar polonez care supraveghează ancheta privind catastrofa de la Smolensk, Zbigniew Rzepa, a refuzat orice comentariu. El a anunţat că Parchetul se va pronunţa în legătură cu aceste descoperiri în jurul prânzului.

"Trebuie să aflăm înainte de toate concluziile Parchetului, interpretările sale, să ştim care este sursa eventuală a acestor substanţe, descoperite conform cotidianului. Toate celelalte vor depinde de aceasta", a declarat marţi dimineaţă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Pawel Gras, pentru postul public de televiziune TVP.

Avionul preşedintelui polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit la 10 aprilie 2010 în timp ce încerca să aterizeze pe o ceaţă densă la Smolensk, provocând moartea celor 96 de persoane aflate la bordul său. Teoriile conspiraţioniste privind acest accident circulă în continuare în Polonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel