LOVITURĂ de STAT în Myanmar. Reacții îngrijorătoare din Franța și Germania

LOVITURĂ de STAT în Myanmar. Reacții îngrijorătoare din Franța și Germania
LOVITURĂ de STAT în Myanmar. Reacții îngrijorătoare din Franța și Germania

Aung San Suu Kyi, lidera de facto a Myanmarului, a fost arestată, iar armata a declarat stare de urgenţă pe o perioadă de un an.

Armata din Myanmar a declarat luni stare de urgenţă pe o perioadă de un an şi a numit un general preşedinte interimar după arestarea liderei de facto a guvernului, Aung San Suu Kyi, a preşedintelui Win Myint, a altor oficiali din Liga Naţională pentru Democraţie (LND), dar şi din alte partide mai mici, într-un raid militar (mai multe detalii AICI).

Franța și Germania își exprimă îngrijorarea

Franța s-a alăturat țărilor care solicită eliberarea imediată pentru Aung San Suu Kyi și ca armata din Myanmar să respecte rezultatele alegerilor din 8 noiembrie.

"Această arestare, precum și transferul puterii legislative, executive și judiciare către armată reprezintă o amenințare inacceptabilă pentru procesul democratic demarat în urmă cu aproximativ 10 ani", a declarat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian.

În același timp, ministrul german de externe a venit cu un mesaj pe Twitter.

"Condamn preluarea puterii de către militari în #Myanmar în cei mai puternici termeni posibili. Fac apel la armată să elibereze imediat toate persoanele arestate, inclusiv pe președintele Win Myint și consilierul de stat Aung San Suu Kyi și să restabilească ordinea constituțională", a scris ministrul german de externe, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel