Lovitura de stat împotriva lui Putin. Când ar putea avea loc. „Totul se va prăbuși foarte repede”

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Află în articol când ar putea avea loc lovitura de stat împotriva lui Vladimir Putin.

Președintele rus Vladimir Putin s-ar confrunta cu o lovitură de stat dacă unul dintre înalții săi oficiali nu ar respecta vreodată ordinul de a lansa o lovitură nucleară, potrivit investigatorului principal al lui Bellingcat, Christo Grozev.

Lovitura de stat ar avea loc dacă doar una dintre cele „cinci mâini” necesare pentru o lansare nucleară rusă l-ar sfida pe Putin, a declarat Grozev pentru pentru metro.co.uk, scrie Business Insider.

„Pentru că, după refuzul de a respecta ordinul regelui, totul se va prăbuși foarte repede”, a spus el.

Când ar putea da Putin ordinul unui atac nuclear

Potrivit Metro, Grozev a spus că Putin ar putea fi sub presiunea unora din cercul său apropiat pentru a escalada invazia Ucrainei prin mobilizarea în masă a trupelor sau chiar printr-o lovitură nucleară. Cu toate acestea, liderul rus trebuie mai întâi „să se asigure că toți cei aflați de-a lungul lanțului de comandă vor îndeplini acest ordin” înainte de a lua în considerare autorizarea unei astfel de lansări, a spus Grozev.

„Așadar, până când nu va fi sigur că toată lumea se va conforma, nu va da acest ordin”, a adăugat Grozev.

Se pare că oficialii din conducere nu vor îndeplini o astfel de comandă, deoarece cred că Putin își pierde rapid autoritatea și nu va rămâne la putere încă trei luni, a spus anchetatorul.

Procedura unui atac nuclear 


Pentru a lansa un atac nuclear, o decizie ar trebui să fie luată de președintele rus, care are întotdeauna lângă el o servietă mică care îl leagă de forțele nucleare ale țării, a raportat Reuters citând un document de politică nucleară din 2020. Deși servieta nu are un buton de lansare, transmite comanda către comandamentul militar central al Rusiei.

Chiar dacă Putin ar decide să lanseze un astfel de atac, ar fi nevoie și de alți cel puțin doi oficiali de conducere pentru a-și îndeplini comanda.

Potrivit mai multor rapoarte de informații, o lovitură nucleară poate fi efectuată doar dacă ministrul rus al apărării și șeful Statului Major - poziții ocupate în prezent de Serghei Șoigu și, respectiv, Valery Gerasimov, autorizează lansarea cu propriile coduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel