Lovitura de stat din Myanmar. Protest masiv în cel mai mare oraș, Yangon / VIDEO

Lovitura de stat din Myanmar. Protest masiv în cel mai mare oraș, Yangon / Sursă foto: Captură Youtube
Lovitura de stat din Myanmar. Protest masiv în cel mai mare oraș, Yangon / Sursă foto: Captură Youtube

Sute de mii de oameni au ieșit în marile orașe din Myanmar pentru a protesta împotriva faptului că puterea este preluată de armată.

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzile marilor orașe din Myanmar și au protestat împotriva faptului că armata se află la putere, pe fondul îngrijorării cu privire la violențele care au loc acolo. Protestele de miercuri au fost unele dintre cele mai mari din Myanmar de la lovitura de stat din 1 februarie și au venit după ce liderii manifestațiilor au cerut oamenilor să iasă în stradă și să combată afirmația armatei conform căreia publicul a susținut decizia de a prelua puterea de la fosta lideră, Aung San Suu Kyi și Liga Națională (NLD).

„Iubim democrația și urâm junta”, a declarat Sithu Maung, membru ales al NLD, în fața a zeci de mii de oameni la Pagoda Sule, un sit central din orașul Yangon. „Trebuie să fim ultima generație care a experimentat o lovitură de stat”, a mai continuat acesta.

NLD a câștigat în alegerile din 8 noiembrie, dar armata susține că acestea au fost fraudate. La o conferință de presă, marți, generalul de brigadă Zaw Min Tun, purtătorul de cuvânt al consiliului de guvernământ, a susținut că preluarea puterii de către armată este în conformitate cu constituția și a declarat că aceasta rămâne dedicată democrației. El a mai spus că 40 de milioane din cei 53 de milioane de locuitori au susținut acțiunea militarilor.

Proteste și în Naphidaw

În capitala Myanmarului, Naypyidaw, mii de persoane au mers pe bulevarde și au scandat pentru eliberarea lui Aung San Suu Kyi și a președintelui Win Myint. În același timp, Tom Andrews, raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Myanmar, a declarat că este „îngrozit” de escaladarea violenței, spunând că a primit rapoarte despre mișcările trupelor din țară și se teme că protestatarii se confruntă cu un pericol real, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel