Lovitura pentru Fule, comisarul care a atacat România

Stefan Fule
Stefan Fule

Comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, nu a mai fost nominalizat de Cehia pentru un al doilea mandat în executivul UE. Praga a ales să propună o femeie, Vera Jourova, ministru al dezvoltării regionale.

"Coaliția a căzut de acord ca Republica Cehă să propună pentru postul de comisar european o femeie, Vera Jourova", a declarat presei Sobotka, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, desemnarea unei femei va crește șansele Cehiei de a obține un post important în cadrul Comisiei Europene. Calculele se bazează pe politica noului șef al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a cerut un anumit număr de femei în cadrul CE.

"Aș prefera un portofoliu în competențele unde simt că sunt puternică, în special politica regională, relații instituționale, transporturi sau industrie", a afirmat Vera Jourova.

În vârstă de 49 de ani, Vera Jourova este vicepreședinte al mișcării ANO a ministrului de finanțe Andrej Babis, unul dintre oamenii puternici din Guvern. Partidul social-democrat al lui Sobotka a renunțat la propriul candidat, fostul ministru de finanțe Pavel Mertlik, în schimbul unor concesii politice.

Multe voci au criticat una dintre ultimele ieșiri publice ale lui Stefan Fule. În cadrul unui interviu pentru EuroActiv, comisarul a declarat că accederea României și a Bulgariei în UE a pus sub semnul întrebării credibilitatea procesului de extindere a Uniunii.

MAE a acționat după ce Fule a spus că aderarea României a afectat UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel