Lovitură dată în instanță. "Ecaterina Andronescu m-a sunat să îmi spună acest lucru"-exclusiv

Situație revoltătoare la un liceu din România.

Dan Ungureanu Junior a fost exmatriculat în anul 2015, fără drept de reînscriere, de la Liceul de Artă "Margareta Sterian" (Buzău), unde era elev în clasa a XI-a, profesorii invocând la momentul respectiv "abateri deosebit de grave". Concret, elevului i se imputau mai multe probleme legate de disciplină, fapte care ar fi perturbat derularea mai multor ore în cadrul liceului. În urmă cu o lună, Tribunalul Buzău a considerat îndreptățită acțiunea formulată de Dan Ungureanu și a anulat hotărârea liceului prin care elevul a fost exmatriculat. Sen­tința nu este definitivă, re­prezentanții Liceului de Artă fiind hotărâți să facă recurs.

Simona Ungureanu, mama elevului exmatriculat de la Liceul de Artă în 2015, este hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru a demonstra adevărul. Simona Ungureanu a declarat, contactată de DC News, că este convinsă că verdictul instanţei va rămâne acelaşi şi după recursul făcut de reprezentanţii liceului.

"Anul trecut când s-a pornit tot tăvălugul, foarte puțini au luat în considerare acest subiect. Pe plan local, multora le-a fost frică să facă ceva. Singurii care m-au ajutat, în 2015, au fost jurnalistul Radu Moraru, de la Nașul TV, și încă un jurnalist de la Evenimentul Zilei. Pentru înscrierea la Bucureşti am fost sprijiniţi de Radu Moraru și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației de anul trecut, un om extraordinar care putea să facă multe lucruri în învățământ dacă nu era schimbat. A fost trimis un Corp de Control la liceu, dar în instanță se face dreptate într-un astfel de caz complicat", a spus Simona Ungureanu în exclusivitate pentru DC News.

"Nici eu, nici fiul meu, nu ne-am prezentat la niciun termen din acest proces şi, în ciuda martorilor chemaţi de reprezentanţii liceului, instanţa a înţeles că fiul meu a fost nedreptăţit. Acesta este paradoxul multora. Justiția funcționează în România, iar judecătorii nu sunt bătuți în cap încât să nu sesizeze că în toată decizia instanței sunt motivări pe fiecare subpunct", a adăugat mama lui Dan Ungureanu Junior.

[citeste si]

Subiect ascuns sub preș de aproape toată presa buzoiană

Despre cazul petrecut la Liceul de Artă "Margareta Sterian" foarte puțini jurnaliști au scris sau au vorbit. Jurnaliștii de la Opinia Buzău au prezentat pe larg subiectul, iar la nivel național Radu Moraru și ziariști de la Evenimentul Zilei.

"Fiul meu a pierdut anul școlar pentru două luni de zile. S-au făcut presiuni în al doilea semestru să-l transfer, dar unde să-l transfer? El a fost la secțiunea teatru. Unde puteam să-l transfer de la Liceul de Artă, secția teatru, când nu există alt liceu de profil în județ? Fiul meu este un elev foarte bun pe teatru. Cântă și la chitată, este îndreptat spre lumea artei. Este un copil sensibil care percepe altfel lucrurile. (...) Doamna Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, m-a sunat să îmi spună că nu mă pot lupta cu un liceu. M-a uimit că a vrut să discute cu mine. I-am zis că eu nu mă lupt cu școala, ci apăr drepturile copilului meu. (...) M-a îndemnat să merg la doamna Inspector Școlar de atunci, Geta Burducea, și poate se va rezolva. Atâtea aranjamente...".

"Este un caz fără precedent! Este și un semnal de alarmă tras părinților. Acest caz trebuia făcut public pentru a stopa manipularea ș confecționarea de "dosare" securiste pentru defăimarea și denigrarea unui elev. Trebuie să înceteze astfel de practici!", a adăugat mama elevului.

Ce spune instanţa

"Din declaraţiile profesorilor audiaţi în calitate de martori reiese, în esenţă, că reclamantul a avut un comportament necorespunzător în timpul orelor de curs, atât referitor la cadrele didactice, cât şi la unii dintre colegii de clasă, însă actele în care s-a materializat acest comportament nu pot fi considerate ca abateri deosebit de grave. Concret, reclamantul deranja orele de curs, întârzia la ore, adopta poziţii de stat în bancă necores­punzătoare, nu era atent la cursurile care se predau, încerca să iasă în evidenţă în timpul orelor de curs, îi ridiculiza pe colegii care nu dădeau răspunsuri corecte la ore, a cataloga­t-o pe profesoară de istorie ca fiind «comunistă», le jignea pe unele dintre colegele de clasă. Nici părăsirea incintei unităţii de învăţământ în timpul pauzelor şi după începerea ­cursu­rilor fără avizul profesorului de serviciu sau al profesorului diriginte nu poate constitui o abatere deosebit de gravă care să justifice luarea măsurii exmatriculării fără drept de reînscriere.

În consecinţă, pârâtul (n.r., Liceul de Artă) nu a făcut dovada că faptele reţinute în sarcina reclamantului constituie abateri (deosebit de grave care să justifice aplicarea sancţiunii exmatriculării fără drept de reînscriere la Liceul de Arte «Margareta Sterian»), nefiind îndeplinite condiţiile legale prevăzute de art, 158 din R.O.F.U.Î.P. (n.r., Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar)", se arată în decizia Tribunalului Buzău.

-----

Reprezentanţii Liceului de Artă vor face recurs invocând că exmatricularea buzoianului s-a făcut în baza regulamentului intern al instituţiei de învăţământ, în care se precizează că „abaterea stă la ­la­titudinea consiliului profesoral", informează Opinia Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel