Love4Bike, înscrieri pentru elevii din Sectorul 4

Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, a început înscrierile pentru concursul de ciclism "Love4Bike", organizat sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 9.00, în Parcul Tineretului din București.

Adresat elevilor claselor IX-XII, din Sectorul 4, evenimentul, al cărui punct de start/sosire se va afla în zona Cafeneaua Actorilor, va avea pe lângă partea de concurs și una de promovare a conceptelor de Mobilitate Urbană Durabilă și a transportului alternativ, accesibilă tuturor celor prezenți.

Concursul va fi organizat pe grupe de vârstă și gen, respectiv secțiunea "Cadet" 15-16 ani (clasele a IX-a și a X-a) și secțiunea "Junior", pentru categoria de vârstă 17-18 ani (clasele a XI-a și a XII-a). Participanții înscriși în concurs vor parcurge un traseu de cinci ture, însumând 15 kilometri, pe aleile din jurul lacului.

Sunt admise biciclete de orice tip, în bună stare de funcţionare, organizatorul recomandând totuşi biciclete tip mountain-bike. Casca de protectie va fi însă, obligatorie pentru toți concurenții, pe parcursul întrecerilor.

Cum se face înscrierea concurenților

Cei care doresc să se înscrie în competiția "Love4Bike" o pot face online, prin transmiterea unei declaraţii pe propria răspundere (semnată de părințe, în cazul minorilor), în format PDF sau JPG la adresa de e-mail [email protected], sau prin depunere la sediul Direcției Mobilitate Urbană (Grand Arena, Bd. Metalurgiei, Nr. 12-18, Etaj 1, Sector 4), de luni până vineri, în intervalul orar 9.30-17.00, până la data de 19 septembrie 2018. Atât declarația pe propria răspundere, cât și regulamentul concursului pot fi descărcate accesând link-ul https://fil.email/Ij8NuKpZ.

Toți concurenții care îndeplinesc condițiile de participare vor beneficia de KIT-ul de concurs care constă în: bidon de apă pentru bicicletă, tricou ciclism, număr de concurs și bride de fixare, cip cronometrare, asistență medicală pe traseu și la finish, ambulanță de biciclete/ service, pentru reglaje fine înainte de start, diplomă de finisher, fructe şi apă în zona de start/sosire.

Vor fi acordate 12 premii pentru concurenții care vor ajunge pe podium, astfel:

Locul I - Categoriile "Cadet" (M/F) și "Junior" (M/F):

- Bicicletă Pegas Hoinar;
- Bidon apă pentru bicicletă;
- Diplomă și medalie.

Locul II - Categoriile "Cadet" (M/F) și "Junior" (M/F):

- Smartphone;
- Bidon apă pentru bicicletă;
- Diplomă și medalie.

Locul III - Categoriile "Cadet" (M/F) și "Junior" (M/F):

- Vitezometru bicicletă TOP ACTION T6W;
- ANTIFURT PEGAS 15X1400 TY576;
- RUCSAC PEGAS CU SEMNAL 48LED USB;
- Diplomă și medalie.

De asemenea, se va desfășura și un concurs de viteză, tot pentru biciclete, la care pot participa toți concurenții înscriși, pe categorii de vârstă și gen. Regulile de participare și desfășurare vor fi expuse în ședința tehnică premergătoare concursului. Și în acest caz se vor acorda premii celor care vor parcurge cel mai rapid traseul de 50 de metri. Premianții vor primi câte o cască de protecție, un bidon de apă pentru bicicletă, o medalie și diplomă.

Concursul se va desfășura după următorul program:

09:00 Ridicare kit-uri de start;
10:45 Aliniere start clasele IX-X + Ședința tehnică;
11:00 Start concurs, pentru clasele clasele IX-X;
12:45 Aliniere start clasele XI-XII + Ședința tehnică;
13:00 Start concurs, pentru clasele clasele XI-XII;
14:00 Curs interactiv susținut de către Adevărații VeloPrieteni;
14:45 Concurs de viteză, pe 50 m;
16:30 Premierea concurenților.

Concursul de ciclism "Love4Bike" este un eveniment organizat cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, care are scopul de a promova formele alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, accidentelor şi la scăderea numărului persoanelor obeze.

Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 este o instituție aflată în subordinea Consiliului Local Sector 4, înființată prin H.C.L. Sector 4 Nr. 8 din 31.01.2018, care prevede implementarea, la nivelul sectorului 4, a unei serii de proiecte pentru dezvoltarea transportului alternativ prin crearea, administrarea și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru biciclete, înființarea unor centre de închirieri biciclete de tip self-service, dezvoltarea unei rețele de parcări speciale pentru biciclete și alte elemente de infrastructură necesare acestui tip de transport alternativ, promovarea utilizării transportului public și a mijloacelor ecologice în detrimentul utilizării autoturismelor personale și realizarea unor programe și campanii de informare și educare, promovare și publicitate privind mobilitatea urbană.

Partenerii oficiali ai evenimentului organizat de Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 sunt: Radio România București fm (98,3 FM), Adevărații VeloPrieteni, Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ, Poliția Locală Sector 4, Asociația Salvatorilor Voluntari și Amenajarea Domeniului Public 4 S.A.
Sponsorii evenimentului sunt: Aqua Queen, i'Velo, Decathlon și Cafeneaua Actorilor.

Pentru orice informații suplimentare sau eventuale sugestii, vă rugăm să ne contactați la e-mail: [email protected], pe www.facebook.com/MobilitateUrbanaSector4, sau la numărul de telefon 0799.905.313.

Vezi si: Locuri de parcare, închiriere. Cât costă în Sectorul 4

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel