Lotul Hidroelectrica a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de 135 milioane de euro

hidro
hidro

Fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş şi opt şefi din Hidroelectrica au fost trimişi în judecată de DIICOT, sub acuzaţia de subminare a economiei naţionale. Prejudiciul adus statului este de 135 de milioane de euro, susțin procurorii.

Fostul ministru al economiei, Codruţ Sereş şi foştii directori ai Hidroelectrica au fost trimişi în judecată. Procurorii DIICOT au finalizat ancheta în dosarul Hidroelectrica, în care prejudiciul depăşeşte 100 milioane de euro.

Sereş este trimis în judecată pentru subminarea economiei de stat, DIICOT reproșându-i că nu a sesizat autorităţile în legătură cu activităţile ilegale care au loc la societatea Hidroelectrica. Procurorii spuneau, în luna august, că, în calitatea sa de ministru, Sereş ar fi trebuit să-i demită pe directorii de la Hidroelectrica, ce vindeau energie ieftină către mai multe societăţi şi au retehnologizat mai multe unităţi hidroenergetice la preţuri supraevaluate.

În faţa judecătorilor vor mai ajunge cinci foşti directori ai Hidroelectrica şi ANRP, doi directori ai Hidroelectrica şi directorul comercial al CEZ Electrica Oltenia. În schimb, cei care au cumpărat energie ieftină, printre care şi omul de afaceri Bogdan Buzăianu, nu vor fi trimişi în judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel