Loteria Română. Ministrul Finanțelor cere verificarea contractelor cu Intralot

Ministerul Finanțelor a intrat în Loteria Română. Potrivit România Tv, sunt vizate în special contractele pe care Loteria le-a semnat cu firma grecească Intralot.

Contractele pe care Loteria le-a semnat cu firma grecească Intralot au ajuns în ultima perioadă și în vizorul DNA. 

Ministrul Finanțelor a cerut contractele Loteriei pentru a le verifica. De remarcat că prelungirea contractului cu Intralot s-a făcut pe baza unor acte adiționale.

În luna august, la o zi după ce DNA a început să ancheteze contractele încheiate de compania de stat cu grupul grec Intralot, ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu a spus că se poartă noi negocieri și că se încearcă obținerea unui contract mai favorabil pentru partea română. Ministrul a adăugat că a trimis Corpul de Control înainte de a se afla că DNA cercetează această situație și că îi va cere trimiterea în judecată a foștilor membri AGA.

Citește și: Ioana Petrescu - Loteria Română: Trimit Corpul de Control pentru verificare vechiului contract

„Una din lucrurile care au trebuit să fie decise a fost că dacă se continuă pe perioada negocierii pentru un nou contract, dacă se se prelungească pe perioade scurte vechiul contract pe vechiul contract, acest lucru s-a făcut, pentru că în discuții cu alte instituții ale statului, cu specialiști din IT, s-a ajuns la concluzia că Loteria nu poate continua activitatea singură pe această perioadă. Ar fi trebuit să suferim o pierdere destul de mare în fiecare lună, pentru că activitatea s-ar fi oprit și acest lucru ar fi adus un prejudiciu statului român. S-a prelungit pe o perioadă scurtă, câte 3 luni câte o dată, pentru a se continua negocierile", declara Ioana Petrescu pentru Digi 24.

Ioana Petrescu preciza că „am și cerut AGA să-i dăm în judecată pe foștii directori și fiștii membri AGA în perioada în care Curtea de Conturi a sesizat anumite nereguli"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel