Ioana Petrescu - Loteria Română: Trimit Corpul de Control pentru verificare vechiului contract

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a declarat, marți seara, la Digi 24, că a însărcinat Corpul de Control al ministerului pe care în conduce să verifice încheierea vechiului contract între Loteria Română și firma greacă Intralot.

Ioana Petrecu a arătat că, în prezent, se poartă o nouă serie de negocieri cu partea greacă privind contractul.

Ea a precizat că, în cazul în care Corpul de Control va arăta că foștii membri ai AGA au greșit, va cere trimiterea în judecată a acestora.

Procurorii DNA au anunțat recent că efectuează acte de urmărire penală cu privire la proceduri de achiziție publică, al căror beneficiar a fost compania Loteria Română. 

Premierul Victor Ponta declara, în ianuarie 2013, că, "de zece ani de zile, Loteria Română are un contract prin care profitul statului român este undeva în jur de 10 milioane de euro. Ori, prin procedurile pe care le-am declanşat – pentru că acel contract expiră acum, în două sau trei luni şi evident nu vreau să îl reînnoim –, prin procedurile pe care le-am pornit, cei care vor organiza jocurile tip loterie ­trebuie să aducă la bugetul statului cel puţin 75 de milioane de euro. Deci de la 10 la 75 de milioane... Firma grecească nu cred că va mai fi în continuare (...) Nu există nici o firmă din România atât de mare. Există firme internaţionale – primii trei-patru jucători pe plan mondial – ori, dorinţa mea şi sarcina trasată către cei din Consiliul de Administraţie este că nu mă interesează cine câştigă, mă interesează ca de la 10 milioane să câştigăm cel puţin 75 de milioane, ceea ce este fundamental".

DNA anchetează contractele Loteriei cu grupul grec Intralot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel