Londra, pierdere economică uriaşă după Brexit. O metropolă asiatică i-ar putea lua locul de mare centru financiar

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Efectele Brexit încep să se vadă din ce în ce mai mult în plan economic. Londra este pe cale să piardă locul doi în clasamentul centrelor financiare la nivel mondial, în favoarea oraşului Shanghai. 

Ratingul capitalei Marii Britanii a scăzut cu 23 de puncte în Indexul Centrelor Financiare Globale de la oficializarea Brexit-ului, astfel că Londra mai are doar un punct în faţa Shanghaiului. Hong Kong şi Singapore nu sunt nici ele departe în clasament. Ratingul se realizează prin combinarea evaluărilor de către profesionişti în domeniul financiar al obiectivelor stabilite de Banca Mondială, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, dar şi de către ONU. 

Acţiuni în valoare de miliarde de dolari au dispărut deja din Londra după finalizarea Brexit-ului şi au fost mutate în oraşe precum Amsterdam, Paris sau Frankfurt, casa Băncii Central Europene. 

Conform CNN, Londra riscă să piardă în continuare pe plan economic. Actualmente gazda a zeci de bănci uriaşe, a fondurilor de investiţii şi companiii de asigurare, Londra ar putea rămâne fără toate acestea. 

"Nu prezic sfârşitul Londrei ca centru financiar majoritar, dar cred că se află într-o stare precară şi că nu se poate complace", a declarat Alasdair Haynes, CEO-ul Aquis Exchange. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel