O tânără care folosea o trotinetă a murit într-un accident cu o dubiță

Sursă foto: Pexels (Varla Scooter)
Sursă foto: Pexels (Varla Scooter)

O adolescentă a murit în Londra, după ce a fost implicată într-un accident cu o dubiță. 

O adolescentă a murit după ce trotineta ei s-a ciocnit de o dubă în Newham, estul Londrei, transmite Sky News. Ofițerii Poliției Metropolitane au fost chemați luni, în jurul orei 13:35, pentru a lua la cunoștință despre accidentul de pe Green Street.

Paramedicii au încercat să o salveze pe adolescentă, despre care poliția crede că ar avea 14 ani, dar aceasta a murit din cauza rănilor suferite în timpul accidentului. 

Poliția londoneză investighează incidentul, iar șoferul dubei a fost reținut, dar nu a fost arestat. În cauză, poliția a îndemnat martorii sau orice persoană care deține informații să contacteze numărul unic 101.

Trotinetele, motive de accident în capitala britanică

Cifrele oficiale publicate în ianuarie au arătat că accidentele de scutere electrice au crescut cu aproape 2.800% la Londra în prima jumătate a anului 2021, comparativ cu întregul an 2018. Au fost 258 de coliziuni în capitală în primele șase luni ale anului trecut, potrivit datelor Poliției Met.

Pe tot parcursul anului 2018, au fost doar nouă. Numărul a crescut la 38 de coliziuni în anul următor, înainte de a crește la 266 în 2020. Trotinetele electrice private sunt un mijloc de transport obișnuit pe drumurile și trotuarele din orașele din Marea Britanie, chiar dacă legal pot fi folosite doar prin locații private.

Interzise în transportul public din Londra

Trotinetele electrice au fost interzise în mijloacele de transport public din Londra, din cauza riscului producerii unor incendii. Măsura intervine după ce o trotinetă electronică a luat foc, luna trecută, în metrou la staţia Parsons Gree, Un raport despre trotinetele electrice realizat de Transport for London (TfL) a ajuns la concluzia că bateriile cu litiu defecte ar putea face trotinetele să ia foc.

TfL a avertizat că un incendiu într-un spaţiu închis cum ar fi un autobuz sau un vagon de metrou ar putea duce la vătămări semnificative cauzate pasagerilor şi personalului. Raportul a arătat că incidentele produse au fost provocate de baterii litiu-ion defecte, care explodează pe neaşteptate, a precizat TfL într-un comunicat. Din cauza defecţiunilor, trotinetele au luat foc degajând substanţe toxice. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel